Vrouwen van Nu Verschilmaker 2017 blogt

Na 3 maart…het leven als Verschilmaker.

Afgelopen 3 maart was voor mij, en AFRIpads, een bijzondere dag. Ik was genomineerd als Vrouwen van Nu Verschilmaker 2017, maar de stemmen lagen zó dicht bij elkaar, dat het echt tot de laatste minuut spannend was. Zelfs op weg naar de awarduitreiking is mijn vriendin nog door de hele trein gelopen om overal stemmen te winnen… met succes, want uiteindelijk ging ik die avond met de award naar huis!

Deze award betekent een hoop voor mij. Zoals ik ook aangaf in het Vrouwen van Nu magazine, is het een enorme opsteker deze erkenning te krijgen. Bovendien krijgt ons onderwerp, schooluitval door menstruatie onder meisjes in ontwikkelingslanden, zo steeds meer bekendheid en komt ook meer aandacht voor dit probleem en onze oplossing: AFRIpads, lokaal geproduceerd, wasbaar maandverband.

Maar wat heb je hier nou concreet aan? Die vraag krijg ik vaak, daarom geef ik jullie graag twee voorbeelden van wat de award teweeg heeft gebracht. Ten eerste heeft Carin Gaemers, één van mijn mede-genomineerden, mij getipt bij Radio1 als Optimist van de Dag. Dankzij haar werd ik uitgenodigd een positief verhaal te komen houden over welk onderwerp ik maar wilde, nou dat was natuurlijk niet moeilijk: AFRIpads!

Ook ben ik benaderd door Coby Merkens, door sommige van jullie waarschijnlijk wel bekend als scheidend voorzitter van de Vrouwen van Nu afdeling Groenekan. Zij heeft besloten dit jaar 50 km per dag te wandelen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, en zich te laten sponsoren. Al het sponsorgeld wat ze ophaalt komt ten goede van de AFRIpads Foundation! Daar zijn we natuurlijk superblij mee, dus ik zou zeggen: Coby, zet hem op (en andere leden, sponsor deze stoere vrouw)!

Je ziet, zo’n award kan heel wat balletjes aan het rollen brengen. Dat is ook hoe AFRIpads ooit begon: een klein idee, wat een groot verschil maakt in de levens van inmiddels meer dan een miljoen vrouwen. Ik ben dan ook heel trots dat ik Verschilmaker van 2017 ben!

 

Sanne