Volg Nora el Abdouni, Vrouwen van Nu Verschilmaker 2018

Benieuwd wat Nora el Abdouni, Vrouwen van Nu Verschilmaker 2018 zoal doet en waar zij zich de komende tijd voor inzet? Lees dan snel verder.


Wat heeft Nora zoal gedaan de afgelopen tijd?
Nora was samen met Raja Felgata (mede-genomineerde Verschilmaker 2018), Fatima Elatik en Soundos El Ahmadi aanwezig als spreker bij “Marokkanen zijn Hot” in de Haagse Koninklijke Schouwburg. Het was een onderdeel van de voorstelling Melk en Dadels (die tussen 29 september en 8 december te zien is). Dit is een voorstelling over biculturele jongeren. De actrices maken gehakt van hokjes denken en vooroordelen, maar ook van de mensen die ze creëren; of ze nou Marokkaans Nederlands zijn of Nederlands.

Daarnaast is Nora sinds kort onderdeel van de expertpool van Platform JEP (Platform Jeugd preventie Extremisme en Polarisatie). Daar bundelen zij krachten en kennis om professionals en vrijwilligers die met en voor jeugd werken zo goed mogelijk te ondersteunen met thema’s als radicalisering, extremisme en polarisatie.

Ook heeft Nora de afgelopen tijd veel trainingen gegeven in Amsterdam, zoals voor het project BOSS GIRLS en voor klantmanagers die met statushouders werken.
 

Wat doet Nora momenteel en waar zet zij zich de komende tijd voor in?
Op dit moment werkt Nora vanuit Pretty Woman samen met politie en jongerenwerk Utrecht aan een reeks voorlichtingen op middelbare scholen. Zij zijn 5 jaar geleden begonnen met een pilot Bloedlink. Bloedlink is een samenwerking tussen Politie, stichting Al Amal, Pretty Women en de stichting JoU (Jongerenwerk Utrecht). Zo hebben zij de afgelopen 5 jaar een voorlichtingsmethodiek ontwikkeld, een cultuursensitief filmpje gemaakt en de Hein Roethofprijs gewonnen, de Veiligheidsprijs op het gebied van preventie. Momenteel geven zij samen voorlichtingen op scholen, buurten en moskeeën over sexting en grooming. Het doel is om bewustwording te creëren, mentaliteitsverandering creëren als het gaat om dader/slachtoffer en psycho-educatie. Bekijk hier het filmpje van Bloedlink.

Waar Nora zich ook hard voor maakt is inclusie: ‘’iedereen, klein of groot, homo, hetero of trans, jong of oud, wit of gekleurd, gelovig of niet, gehandicapt of niet, onderdeel is van deze maatschappij en dat we het met elkaar moeten en mogen gaan doen.’’ Zij is al sinds enige tijd aandrager van NL2025. Zij zetten zich in voor een betere toekomst voor Nederland. Lees hier meer over NL2025. Iedereen die een initiatief heeft voor een beter Nederland, kan die insturen zodat eventuele financierders hieraan kunnen bijdragen.

PS Ontmoet Nora el Abdouni op de Vrouwen van Nu Beurs op 11 oktober in Etten Leur!