Terugblik Vrouwen van Nu Beurs 2019

Op donderdag 10 oktober 2019 vond de jaarlijkse Vrouwen van Nu Beurs plaats. Dit keer in Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn. De Beurs werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met provincies Noord- en Zuid-Holland. Een zeer divers en leuk programma met interessante gasten.

Tijdens de Beurs stond op het programma: een lezing van Saskia van den Ouden, Vrouwen van Nu Verschilmaker 2019, bewustwordingsproject 'Sterke verhalen van Sterke vrouwen' van Melania en Vrouwen van Nu, een lezing van vrouwelijke molenaar Stella Jurgen, een dansworkshop van Floortje Rous, een lezing/demo over kantklossen, een textielworkshop, een catwalkworkshop, een lezing door Anneke Dercksen over haar nieuwe lifestyle boek, een lezing door psychologe Saskia Geraerts, een lezing door Nico Dijkshoorn over het thema Volg je droom. Jouw tijd is nu!, gekoppeld aan zijn nieuwe boek Ooit Gelukkig, een lezing van de Stichting Aletta over 14 vrouwen die in en na WO II in verzet kwamen en een lezing van voormalig officier van justitie Pascale Bruinen. De winnaar van de Textielwedstrijd was May de Lange.

Tijdens de Vrouwen van Nu Beurs werd ook de Vrouw van Nu 2019 bekend gemaakt. Corrie Kalisvaart van afdeling Terneuzen is Vrouw van Nu 2019!

We kijken terug op een mooie Vrouwen van Nu Beurs vol interessante discussies, inspiratie, beweging en vermaak.

Ook terugkijken? Bekijk de fotorapportage van Hilda Venema (Afdeling Noord Beveland) van de Vrouwen van Nu Beurs 2019.

Nicole bezocht de Vrouwen van Nu Beurs 2019. Bekijk haar vlog hier.

Met dit evenement zet Vrouwen van Nu zich in voor duurzaam ontwikkelingsdoelen 5 en 11: gendergelijkheid en duurzame steden en gemeenschappen. Meer informatie over de duurzame ontwikkelingsdoelen vind je hier.