Terugblik Vrouwen van Nu Beurs 2018

Het was weer een geweldige Vrouwen van Nu Beurs. Dit jaar vond de Vrouwen van Nu Beurs plaats in Etten-Leur en werd georganiseerd in samenwerking met provincies Noord-Brabant en Zeeland.

Bij binnenkomst werden de bezoekers getrakteerd op lekkernijen uit de provincies. Het plenaire programma werd geopend door Vrouwen van Nu interim voorzitter Els Eradus. Vervolgens gaf Nora El Abdouni, Vrouwen van Nu Verschilmaker 2018, een lezing over haar werk in de hulpverlening aan meiden en jongen vrouwen die te maken hebben (gehad) met grensoverschrijdend gedrag op seksueel gebied.
Daarna werd de Vrouw van Nu 2018 bekendgemaakt. Martje Eggens-Postma werd uitgeroepen tot Vrouw van Nu 2018. Zij heeft  zich op een bijzondere wijze  ingezet en Vrouwen van Nu op een positieve manier onder de aandacht gebracht van het publiek.
Het ochtendprogramma werd afgesloten met een workshop stembevrijding door singer-songwriter Anna Fernhout. Aansluitend werd het Vrouwen van Nu lied gezongen onder begeleiding van Anna.  

Na de lunch konden de bezoekers diverse stands bezoeken en verschillende workshops volgen van volksdansen tot breiboezems maken. Ook werden lezingen bijgewoond van o.a. Annegreet van Bergen, Leontien van Moorsel en Els Kloek.

Na de workshoprondes vulde de zaal zich weer voor de cabaretvoorstelling van Mama’s aan de Poort, twee vrouwen die een voorstelling speelden over wat vrouwen zoal meemaken in het dagelijks leven.
De middag werd afgesloten met de bekendmaking van de winnares van de wedstrijd van het Kennisnetwerk Textiel. Ans Nout mag zich dit jaar winnares noemen van de wedstrijd van het Kennisnetwerk Textiel. Zij ontving een kleurrijke estafette bokaal en een cadeaubon voor een workshop bij Judy Cerfontaine. Tenslotte werd het Vrouwen van Nu jaarthema van volgend jaar aangekondigd: Volg je droom, jouw tijd is nu!

De dag was een groot succes met een gezellige en goede sfeer. Op naar de Vrouwen van Nu Beurs op 10 oktober in 2019!

Bekijk hier de foto's van de Vrouwen van Nu Beurs.