Saskia den Ouden Verschilmaker 2019 aan het woord

Benieuwd wat Saskia den Ouden, Vrouwen van Nu Verschilmaker 2019 zoal doet en waar zij zich de komende tijd voor inzet? Lees dan snel verder.

Het winnen van de Verschilmaker Award was voor Saskia een verrassing. “Ik was al helemaal verbouwereerd dat ik voorgedragen was! Het was heel leuk om daar te staan en ik ben erg dankbaar dat ik gewonnen heb”, zegt ze. “Vooral ook om bekendheid te geven aan het positieve van sport. Ik wil zo graag uitdragen dat sport je zoveel kan geven. Zeker voor kinderen met een beperking. Om te laten zien dat je ‘gewoon’ bent, gewoon een sporter. Dat je je niet hoeft te schamen, maar dat je mee kunt doen! De beperking zit in je hoofd, niet in je lijf. Je overwint jezelf door de finish te halen. Mijn voorbeelden zijn geen topsporters, maar juist mensen die het proberen. Ga het doen, kom uit je stoel, probeer een leuke sport die bij je past. Juist die mensen verdienen een pluim!”

Vanwege dat grote sporthart is Saskia betrokken bij verschillende goede doelen. Zo is ze ambassadeur van Spieren voor Spieren en van het Fonds Gehandicaptensport en werkt ze mee met de Dirk Kuyt Foundation. Verder is ze erg begaan met de stichting Topsport for Life. Deze stichting organiseert onvergetelijke dagen voor mensen die levensbedreigend ziek zijn, voornamelijk door kanker of ALS/PLS/PSMA, en hun gezinsleden. “Het is zo’n mooie stichting”, aldus Saskia. “Iedereen werkt belangeloos mee, dokters, verpleegkundigen. We kunnen ook altijd nog mensen gebruiken die een paar keer per jaar een dagje willen helpen. Je beseft dat omgaan met de laatste dagen in je leven ook topsport is, we noemen het ‘mooie herinneringen maken’.”

Saskia van den Ouden geeft graag lezingen, ook voor Vrouwen van Nu-afdelingen, over alles wat ze heeft meegemaakt en waar het haar tot nu toe heeft gebracht. Met een boeiende PowerPoint-presentatie stap je in de wereld van deze doorzetter. Je kunt contact met Saskia opnemen via info@saskiavandenouden.nl.

Meer over Saskia vindt je op haar facebookpagina en instagramaccount.