Rozenhart voor de zorg

Initiatief van Noord-Brabant

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, heeft Vrouwen van Nu Noord-Brabant een gigantisch groot rozenhart, aan alle medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond aangeboden. In het Elkerliek werd precies een jaar geleden op 8 maart 2020 de eerste Covid patiënt opgenomen. Vrouwen van Nu heeft ontzettend veel waardering voor de grote zorg die al het personeel in alle ziekenhuizen, verpleeg- en ver-zorgingshuizen, gegeven hebben en nog steeds met hart en ziel geeft. En wil ze daarom extra in het zonnetje zetten.

Naast het Elkerliek Ziekhuis zullen nog vier ziekenhuizen een rozenhart van 2 meter bij 1 meter aangeboden krijgen. Elk Rozenhart zal overhandigd worden door afgevaardigden van Vrouwen van Nu in Noord-Brabant

Live uitzending digitaal magazine

Op 24 februari was de live uitzending van het eerste digitale magazine. Deze uitzending is terug te kijken op: jepstudios.nl/vrouwenvannu (even doorspoelen tot 1 uur 01, dan begint de uitzending)

Verschillende onderwerpen passeerde de revue : zoals De prikstraat in de Zeelandhallen, aandacht voor "Houdt contact", Vrouw en Bedrijf over dillema's van ondernemers in coronatijd. Én als speciale gast Marleen Willebrands over haar excellente kookboek, gebaseerd op recepten uit 1593 van arts Carolus Battus uit Gent. De presentatie van Marleen Willebrands is deel van een drieluik. Zeeuws Museum-directeur Marjan Ruiter licht een groente-en fruitstilleven toe uit de zeventiende eeuw en en de Terneuzense boekhandel Van de Sande geeft tips over zestiende en zeventiende eeuwse boeken.

 

Laat je inspireren en wie weet organiseer jij het volgende online event.

===

Tips en activiteiten in coronatijd

Het coronoavirus houdt ons allemaal bezig en het dagelijks leven is niet meer hetzelfde.

Tegelijkertijd prikkelt deze bijzondere tijd ook bij veel mensen hun creativiteit, saamhorigheid en hulpbereidheid.

Naar aanleiding van mooie initiatieven die binnen en buiten Vrouwen van Nu zijn opgezet en voor interessant zijn voor vrouwen van nu, inspireren wij jullie graag met onderstaande voorbeelden:

Podcasts luisteren

Een podcast is een audiobestand waar je alleen naar kunt luisteren. Deze kun je beluisteren met een tablet, smartphone of computer waar en wanneer jij het wilt. Er is een enorme keuze aan podcasts: sport, techniek, humor, wetenschap, politiek, spanning. Vrijwel alle podcasts bestaan uit series, elke week of om de paar dagen verschijnt een nieuwe aflevering. Heel belangrijk: de meeste zijn gratis. Lees hier meer over het beluisteren van podcasts.

Fietsroutes rond Oud Holland

Fietsen rond Oud Holland voert je als fietser mee door de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Met beelden van nu en vroeger wordt je als fietsers meegenomen naar vijftig of meer dan honderd jaar geleden, toen het ontdekken van Nederland nog op gang moest komen. Trek er op uit en lees hier meer over de fietsroutes.

Speel de Vrouwen van Nu Quiz online via Zoom of Skype! De Vrouwen van Nu Quiz is nu ook online via Zoom of Skype te spelen met anderen. Iemand kan de vragen bijvoorbeeld stellen en anderen noteren de antwoorden of de vragen kunnen als vragenlijst in Zoom ingevuld worden zodat anderen de vragen kunnen invullen.

Idee van provincie Noord-Holland

Rabobank Coöperatief Fonds
De Rabobank ziet dat diverse verenigingen en stichtingen lokale hartverwarmende initiatieven opstarten, die bijdragen aan de lokale leefomgeving. Speciaal voor dit soort initiatieven, die gerelateerd zijn aan het Coronavirus, hebben zij eenmalig het Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven opgericht. Heb jij een goed idee voor een mooi initiatief en heb je hiervoor een financiele ondersteuning nodig? Dien hier een aanvraag in bij de Rabobank!

Kom in beweging met Remedia

Normaal gesproken biedt Remedica interactieve lezingen, maar is dat door de Coronacrisis nu al enige tijd niet mogelijk.Om toch iets te kunnen betekenen hebben zij een deel van hun programma "Kom in beweging" opgenomen op video dat je gemakkelijk thuis kan doen. Lees hier meer over het programma 'Kom in beweging'.

CORONA – en nu? Stel samen een boekwerk samen!

Nu wij allen aan huis gebonden zijn, sluipt de eenzaamheid vaak binnen. Bij Vrouwen van Nu kan je contact houden met elkaar door te mailen, te appen of te bellen, maar er is ook een leuke manier om een verloren gevoel om te zetten in iets positiefs.

Samen op creatieve wijze bezig gaan en een eigen boekwerkje samenstellen! Lees hier verder.

Poster als bedankje of als hulpvraag en -aanbod

Een van de initiatieven die we ontvingen is van provincie Noord-Brabant. Zij stellen voor om posters op je raam aan de straatkant te hangen. Dat kunnen er verschillende zijn: een poster waarmee je laat zien dat Vrouwen van Nu trots en dankbaar is voor iedereen in Nederland die zo hard werkt om Nederland nu draaiende te houden; een poster waarmee je diezelfde boodschap laat zien, in combinatie met een hulpvraag van jouzelf voor je buren; en een poster waarmee je diezelfde boodschap laat zien, in combinatie met hulpaanbod van jouzelf aan mensen in jouw omgeving. Download hier de posters.

Tips van afdelingen:

  • stuur een mooie foto kaart en een zakje “Vergeet me Nietje” s zaad naar leden/ iemand van je afdeling
  • bezorg een bos bloemen bij leden/iemand van je afdeling
  • stuur een leuke (zelfgemaakte) kaart als opkikker naar leden/iemand van je afdeling
  • stuur een mooi gedicht aan iemand binnen je afdeling
  • bel iemand van binnen je afdeling op om te vragen hoe het met hun gaat en of ze nog iets nodig hebben
  • Spreek leden van de afdeling via Zoom (videobellen) of drink een kopje koffie/thee samen met elkaar via Zoom. (Nog niet bekend met videobellen via Zoom? Volg de training via het landelijk bureau)
  • Stuur de vrouwen van jouw afdeling een kaart met een afbeelding die iedereen kan versieren. Voorbeelden (tip van de culturele afdeling van Hummelo/Keppel/Drempt)
  • Laat een schriftje rouleren - Plaats voorin een schema met alle leden en gooi het schriftje bij degene die na jou staat in de brievenbus. je kan dit meerdere rondes doen. Tip: bel aan bij degene bij wie je het schriftje naar binnen gooit en maak op afstand een kort praatje. (tip van afdeling Alphen)