Orange the World: campagne 2019

Op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen van de Verenigde Naties, gevolgd door de 16 Days of Action. Inmiddels vinden in meer dan 90 landen wereldwijd acties plaats in deze periode, onder de paraplu van de Orange the World campagne. Van tentoonstellingen tot demonstraties en van debatten tot sporttoernooien.

Ook in Nederland doen diverse organisaties mee aan de Orange the World campagne. Dit jaar hebben meer dan 40 gemeenten en vijf provincies nu al aangegeven aandacht te willen besteden aan Orange the World 2019!

Naast bewustwording is ook fondsenwerving een doel van de campagne. Het UN Orange Trust Fund is het enige internationale fonds dat zich wijdt aan het bestrijden van alle vormen van geweld tegen vrouwen wereldwijd.

In Nederland krijgt iedereen die een donatie doet voor het Orange Fund een prachtige Orange pin in de vorm van een handje als bedankje. Met de pin kan iedereen laten zien dat ook zij de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes steunen.

Op de website www.orangetheworld.nl worden alle acties die plaatsvinden in Nederland rond de 16 Days of Action bijeengebracht en gepromoot bij publiek en pers.

Organiseer jij iets in deze periode  rondom dit onderwerp? Dan kan je dat doorgeven via orange@unwomen.nl. Hier vind je een format om een bericht voor de website door te geven, zodat ook jullie actie gepromoot wordt op de nationale campagnewebsite www.orangetheworld.nl.

Als je nog niets organiseert maar dat wel zou willen kun je je laten inspireren door de acties wereldwijd in de afgelopen jaren. Je kunt meedoen als individu of als organisatie, groot of klein, alles helpt!