Opstartbijeenkomst regionetwerk Utrecht

Opstartbijeenkomst regionetwerk Utrecht.

Op 23 september vond de opstartbijeenkomst van regionetwerk Utrecht plaats in stadskasteel Oudaen in Utrecht.

De vereniging Vrouwen van Nu is in beweging. Verandering, vernieuwing, verjonging en meer focus op maatschappelijke impact; daar zetten we al een paar jaar op in. In de provincie Utrecht zijn concrete plannen voor een nieuw initiatief.

Waarom Utrecht?

Tot 2019 was Vrouwen van Nu actief in de provincie Utrecht met verschillende afdelingen onder een provinciaal bestuur. Helaas is dat provinciale bestuur eind 2018 opgeheven en daarmee de provinciale afdeling Utrecht. De overgebleven afdelingen hebben zich aangesloten bij de verschillende omliggende provinciale afdelingen. Daarmee is een ‘gat’ ontstaan in het midden van het land voor vrouwen het platform van  Vrouwen van Nu willen/kunnen gebruiken om andere vrouwen te ontmoeten, kennis en ervaring te delen en/of samen voor vrouwenzaken op te komen. In dat ‘gat’ ontstaan ook nieuwe mogelijkheden, we springen er graag in en hopen dat jij, als landelijk lid of geïnteresseerde,  mee doet.

Wat hebben we gedaan tijdens de opstartbijeenkomst?

Tijdens de opstartbijeenkomst hebben we samen met een diverse groep vrouwen de mogelijkheden van een vrouwennetwerk in de provincie Utrecht onderzocht. Vrouwen van Nu en vrouwen uit de regio zijn met elkaar in gesprek gegaan om ideeën te inventariseren voor het netwerk en hebben gebrainstormd over de opzet ervan.

Uit de gesprekken zijn mooie onderwerpen naar voren gekomen zoals 'Je ruimte innemen als vrouw' die tijdens een volgende bijeenkomst verder uitgewerkt zullen worden.

Ben je niet aanwezig geweest tijdens de opstartbijeenkomst en ben je graag bij de volgende bijeenkomst? Meld jezelf alsnog aan door een mail te sturen naar evelien@vrouwenvannu.nl zodat we je t.z.t het programma, locatie en tijden kunnen sturen.

Meer informatie over de netwerken van Vrouwen van Nu vind je hier.

Bekijk ook onze video over netwerken en de fotorapportage van de bijeenkomst.

Foto: Studio Smoel