Oktober is borstkankermaand

Oktober is borstkankermaand. Op de Vrouwen van Nu Beurs werd hier aandacht aan besteed in de vorm van drie producten: breiboezems, hartenkussens en omslagdoeken.

De Stichting Breiboezems wil vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemdraagsters) gratis voorzien van
gebreide borstprothese(s). Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Op de Beurs werd een workshop ‘mini-breiboezems breien’ aangeboden. Deze worden verwerkt tot sleutelhangers en worden verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de Boezemdraagsters.

In 2016 is door een aantal betrokken vrouwen van nu in Noord-Brabant begonnen met het maken van hartenkussensets voor het Amphia Ziekenhuis in Breda. Inmiddels worden de sets ook voor andere ziekenhuizen gemaakt. De kussens verlichten de pijn van de zwellingen onder de armen na een operatie. Tijdens de workshop op de Beurs werd getoond hoe deze hartenkussens worden gemaakt. Na afloop konden de deelnemers een patroon meenemen (bekijk hier ook het patroon, werkwijze en het bijbehorend kaartje). Naast hartenkussens werden ook omslagdoeken gemaakt voor vrouwen. Op de Vrouwen van Nu Beurs was een productielijn in werking te zien.