Nora el Abdouni is Vrouwen van Nu Verschilmaker 2018

De Vrouwen van Nu Verschilmaker 2018 is Nora el Abdouni, trainer, adviseur en sociaal werker.

Vereerd en met veel enthousiasme nam zij de Verschilmaker Award 2018 in ontvangst tijdens het Vrouwenweekevent op 2 maart in Zaalverhuur 7 te Utrecht.

Al snel bleek dat Nora de grote favoriet was onder de stemmers. Met een groot verschil in stemmen liet zij de andere genomineerden Jamila Aanzi, Raja Felgata, Joke Florax en Lucia Rijker achter zich. Om 18.00 uur viel het verlossende woord van Vrouwen van Nu voorzitter Margreet Oostenbrink: “De winnaar is Nora el Abdouni!”

Al vrij vroeg wist Nora dat ze de sociale sector in wilde. “Mensen een duwtje in de rug geven om weer in hun kracht te komen’’ was haar roeping en dat bleek jaren later een goede keuze te zijn. Sinds 2010 is zij werkzaam bij Pretty Woman als trainer, adviseur en sociaal werker. Daar biedt zij hulpverlening aan meiden en jonge vrouwen tussen de 11 en 23 jaar die te maken hebben (gehad) met grensoverschrijding op relationeel of seksueel gebied. Zij is zelfs verkozen tot “sociaal werker van het jaar 2015-2016”. Daarnaast zet zij zich, via trainingsbureau Amana, in voor de biculturele gemeenschappen. Daar is zij ontwikkelaar en uitvoerder van sociale projecten en trainingen. Seksualiteit, identiteit, opvoeding en ouderbetrokkenheid zijn daarbij terugkerende onderwerpen.

Ieder jaar wordt tijdens het Vrouwenweekevent een vrouw uitgeroepen tot Vrouwen van Nu Verschilmaker van het jaar. Angela Maas (cardiologie voor vrouwen), Jacqueline Cramer (Plastic Soup Foundation) en Sanne Bolkenstein (AFRIpads) gingen Nora voor. Hun werkzaamheden staan midden in de samenleving en krijgen een extra podium door Vrouwen van Nu.

PS bekijk hier de impressie van het Vrouwenweekevent 2018!