Maak het verschil en deel jouw stem!

van crisis naar verandering

Bij Vrouwen van Nu zien wij de inzet van vrouwen in de samenleving, de glasheldere waarde van vrouwelijke professionals tijdens deze coronacrisis en de grote en belangrijke rol van vrouwenorganisaties bij besluitvormingen. Vrouwen zijn oververtegenwoordigd in vitale beroepen zoals zorg, onderwijs en schoonmaak. De werk/zorg verdeling is actueler dan ooit – en de ongelijkheid hierin groot.  Tegelijkertijd zijn er veel zorgen over toename van huiselijk geweld en vrouwen die financieel extra hard geraakt worden. De COVID-19-crisis doet een enorm beroep op vrouwen op diverse fronten.

In aanloop naar Prinsessendag starten we samen met de NVR en de Young Feminist Ambassadors de campagne #Zijmaakthetverschil om de stem van vrouwen in Nederland te versterken. In deze campagne verzamelen we de stem van en visie op de kracht van vrouwen met daarbij de vraag: hoe gaan we van crisis naar verandering? Hoe verankeren we de waardering voor vitale beroepen en houden de urgentie voor een goede werk/zorgverdeling vast? Hoe vergroten we het perspectief van vrouwen in besluitvorming? Wat moet er gebeuren om een nieuw normaal te realiseren mét gendergelijkheid?

Deze campagne is een samenwerking van de NVR, Vrouwen van Nu en de Young Feminist Ambassadors. De resultaten van de campagne presenteren we op 7 september aan politiek Den Haag op de 11e editie van Prinsessendag. Om de stem van vrouwen in Nederland aan politiek Den Haag luid te laten horen. Laten we kansen omzetten in een nieuwe realiteit.

Doe mee!

  • Deel jouw stem en vul de vragenlijst in.  
  • Deel jouw stem via de #Zijmaakthetverschil. Welke veranderingen in jouw leven /achterban zie jij door de coronacrisis en welke verandering wil je vasthouden?
  • Praat mee op de digitale FEM Talk op woensdag 8 juli over werk/zorg verdeling. Onlangs bleek uit onderzoek dat mannen wel meer zijn gaan zorgen door deze crisis, maar de ongelijkheid nog steeds groot is. Meld je hier aan om op de hoogte te blijven van het programma van deze digitale FEM Talk.

Lees het verhaal van Denise en Patricia.

Lees hier meer over de campagne #Zij maakt het verschil.