Karin (45): “Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te laten zien en voelen hoe prachtig ze zijn”

Ik ben de dochter van een Surinaamse moeder en afro-Amerikaanse vader. Momenteel 45 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. En daar woon ik nu nog. Ben een alleenstaande moeder van een dochter van 19 jaar met speciale behoeften; zij woont sinds afgelopen september in een instelling (wonen met behandeling). 

Eind 2016 ben ik in een burn-out terecht gekomen, na ruim 10 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt. Als docent en docent-coach werkte ik op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen in de leeftijdscategorie 12 t/m 18 jaar. Tijdens mijn burn-out is er ontzettend veel gebeurd en heb ik veel geleerd; ik werd gedwongen om terug te gaan naar de basis, naar mijzelf.

Vanaf mijn geboorte heb ik vaak met afwijzingen te maken gehad; heb de eerste 7 maanden in een tehuis gezeten, en daarna tot mijn 10e bij een deeltijdpleeggezin. Veel afwijzingen krijgen, doet veel pijn, en daar word je op zijn zachts gezegd heel erg onzeker van.

Sinds een aantal jaren deel ik mijn persoonlijk leven op Instagram. Hierop kreeg, en krijg ik, vaak de feedback dat dit zeer bemoedigend is voor anderen, dat zij het gevoel hebben er niet alleen voor te staan. 

Hierop is het volgende idee ontstaan om een eigen bedrijf te starten. Na een burn-out, een aantal GGZ-diagnoses rijker en een opname in een psychiatrische kliniek; ben ik er achter gekomen wat een enorme taboe hierop heerst. Daarom heb ik de knoop doorgehakt en besloten om als ervaringsdeskundige, vrouwen met (psychische) problematiek helpen, om oa; hun gevoel van eigenwaarde terug te krijgen, hun een nieuw perspectief te bieden, van hun probleem/pijn hun kracht te maken en de regie terug te nemen over hun leven.

Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken, en ze te laten zien en voelen hoe prachtig ze zijn, ondanks hun diagnoses!

Karin

(de naam van de blogger is vanwege privacy redenen gefingeerd)