Jeanne van Ittersum

Gaat voedselverspilling tegen met taarten

Als oprichter van Trash’ure Taarten houd ik mij dagelijks bezig met het op een positieve manier tegengaan van voedselverspilling en het creëren van passende werkplekken voor vluchtelingen. Trash’ure Taarten is in 2018 opgericht omdat de wereld­wijde manier van voedselproductie, en de daarmee gepaard gaande voedselverspilling, zorgt voor het on­leefbaar maken van leefgebieden. Dit gebeurt onder andere doordat, door het vele waterverbruik, landschap­pen uitdrogen, waar hongersnood en onrust uit voortkomt. Hierdoor moeten mensen vluchten.

Bij Trash’ure Taarten bakken wij feestelijke patisserie met een zo laag mogelijke milieuvoetafdruk, terwijl we tegelijkertijd mensen aan werk helpen waar integratie heel erg belangrijk voor is. Via het werk bij Trash’ure Taarten halen statushou­ders hun inburgeringsexamen en leren ze de Nederlandse taal beter. Hierdoor worden ze klaargestoomd voor een studie of betaald werk.

Onze klanten zijn bedrijven, die hun personeel op een verantwoorde en super ‘feelgood’ manier willen trakteren op wat lekkers. Ook leveren we aan horeca en evenementen, die samen met ons voedselverspilling tegen willen gaan.

Trash’ure Taarten is de afgelopen jaren tonnen aan voedselverspilling tegengegaan en heeft aan ongeveer vijftien vluchtelingen een passen­de werkplek geboden. Met onze producten proberen we mensen een feestelijk moment te geven, terwijl ze tegelijkertijd iets supergoeds doen voor een ander. Een feestje voor iedereen.