Impressie Vrouwenweek Event 2017

Waar voorheen de verdachten op hun proces wachtten, verzamelden zich op 3 maart in de Vrouwejustitia-zaal van restaurant De Rechtbank in Utrecht tientallen vrouwen voor het Vrouwenweek Event. Vrouwen van alle leeftijden, politica's, genomineerden voor de verkiezing van de Verschilmaker 2017: ze deden mee aan een bruisend en krachtig programma.

Ze jonge vrouwen beten deze middag het spits af voor een politiek debat: Bente Becker (VVD), Wytske de Pater (CDA), Femke Merel Arissen (PvdD), Linda Voortman (GroenLinks), Ingrid van Engelshoven (D66) en Lou Repetur (PvdA). Directeur Carla Wijers leidde samen met Evelijne Bruning van The Hunger Project de discussie. Aan de hand van drie politieke stellingen en vragen uit de zaal gaven deze zes politica's hun visie aan de aanwezigen.

Het tweede deel van het programma was de uitreiking van de award voor de Vrouwen van Nu Verschilmaker 2017, de vrouw die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor andere vrouwen. Na een zenuwslopende nek-aan-nek race is Sanne Bolkenstein, voorzitter van AFRIpads, uitgeroepen tot Vrouwen van Nu Verschilmaker 2017. Vervolgens werd er lekker gegeten en werd het programma afgesloten met een inspirerende training van The Hunger Project.

Was je niet bij het Vrouwenweek Event 2017? Maak het alsnog een beetje mee met het impressiefilmpje of bekijk hier de foto's.