Impressie kleurrijke Vrouwenweekevent 2018

Op vrijdag 2 maart vond het jaarlijkse Vrouwenweekevent plaats in Utrecht. Het Vrouwenweekevent  stond in het teken van het jaarthema ‘’Kleurrijk’’. Ruim 100 vrouwen van verschillende generaties en achtergronden vierden samen met ons de kleurrijke  kick-off van de Vrouwenweek.

Vrouwen van Nu directeur Carla Wijers opende het Vrouwenweekevent en ging in gesprek met de genomineerde Verschilmakers Jamila Aanzi, Nora el Abdouni, Raja Felgata en Joke Florax. De genomineerde verschilmakers deelden hun maatschappelijke doelstellingen en ervaringen. Na de inspirerende gesprekken was het tijd voor de uitreiking van de Verschilmaker Award 2018 die op basis van het aantal stemmen via onze website zijn gegeven aan de genomineerden. Al snel bleek dat Nora de grote favoriet was onder de stemmers. Uiteindelijk werd Nora el Abdouni, trainer, adviseur en sociaal werker, om 18:00 uur uitgeroepen tot Vrouwen van Nu Verschilmaker 2018. Na de uitreiking genoten de deelnemers van een heerlijke walking diner.

Tijdens het tweede deel van het programma vertelde Bertken van Leede van Agriterra over een bijzonder project voor Zambiaanse vrouwen en over het werk van Agripoolers. Vervolgens werd er meegezongen met singer/songwriter Anna Fernhout die speciaal een lied heeft geschreven voor Vrouwen van Nu. We sloten de avond af met de indrukwekkende expositie Verborgen Verhalen van Initiatiefnemers Elena Oranskaia en Eva Radionova. De expositie bestond uit prachtige kunstobjecten gemaakt door kunstenaressen met een allochtone en migranten achtergrond. Met hun kunstobjecten vertelden zij hun verhaal over het proces van aanpassing en integratie in de Nederlandse samenleving.  

Ben je niet op het kleurrijke Vrouwenweekevent geweest? Maak het alsnog een beetje mee door het impressiefilmpje of de foto's te bekijken.

Lees hier ook het artikel over het Vrouwenweekevent van AD.