Het Textielfestival

Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 mei 2020 organiseert STIDOC  het Textiel Festival. In STIDOC zijn    7 textielverenigingen (waaronder de Nederlandse Kostuumvereniging) en Museum de Kantfabriek vertegenwoordigd. Vijfjaarlijks podium voor textielkunst, textieltechnieken en -experiment. Het Textiel Festival speelt zich af in Leiden met als festivalhart de Pieterskerk die ruim 3500m2 biedt voor exposities van textielkunstenaars,  top-amateurs, en (inter) nationale studenten, die werken rond het thema van het festival. Ook worden in de kerk de inloop-workshops georganiseerd en is er een Arts & Crafts en leveranciersmarkt waar een grote diversiteit aan handgemaakte producten en handwerkmaterialen verkrijgbaar zijn. Tijdens het festival staat Leiden in het teken van textiel en textielkunst. In de stad worden allerlei exposites, demonstraties en workshops georganiseerd en ook zal de Textielroute de fascinerende mogelijkheden van het werken met textiel en flexibele materialen laten zien.

Kunstenaarsproject:
Marije Mommers is als kunstenaar verbonden aan de Vrouwen van Nu. Haar ideeën rond het kunstwerk dat wij met zijn allen samen met haar gaan maken zijn intussen duidelijk. Lees hier alle informatie.

Doe ook mee met de internationale textielwedstrijd. Het thema is Windstreken. Lees hier meer en schrijf je in!

Tickets:

Op 14 december 2019 begint de “Early Bird” kaartverkoop voor het Textielfestival.

Koop dan je toegangskaarten met korting.
De voorraad van deze kaarten is beperkt, dus wees er snel bij! kaarten kopen kan via www.textielfestival.nl

De dagworkshops en de inschrijving hiervoor komen ook op 14 december online.
De inschrijving start om 9.00 uur. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Meer informatie vindt je op onze website www.textielfestival.nl

Vrijwilligers gezocht!

Als kloppend hart van het festival zal het in de kerk bruisen van de activiteiten en daar zijn veel helpende handen bij nodig!

Allereerst wordt de kerk op maandagmiddag en dinsdag ingericht. Daar zijn vrijwilligers meer dan welkom. Per vereniging 5 vrouwen.
Tijdens de dagen van het festival zijn er ook veel verschillende taken te vervullen.

Onze oproep is dan ook om je aan te melden als vrijwilliger!

Meer informatie over je opgevens als vrijwilliger voor het textielfestival vindt je op: https://www.textielfestival.nl/vrijwilligers/

Voor vragen of verdere info over het Textielfestival stuur een mailtje naar:
Marjolein van der Eijk
hoevedebiesbosch@hotmail.com of
Hedwig Hartmans hedwighartmans@hotmail.com