Genomineerde Verschilmaker 2020: Jane Wijbers

Op 6 maart 2020 vindt het Vrouwenweekevent plaats waar volgens traditie de Vrouwen van Nu Verschilmaker 2020 gekozen wordt.

Dit jaar is o.a. Jane Wijbers genomineerd voor de Verschilmakersaward 2020!

Jane Wijbers, voedingsdeskundige en blogger, is het ultieme voorbeeld van kiezen voor jezelf en de energie die dat oplevert. Zij leeft positief en gezond en laat zich niet belemmeren door de chronische ziekte endometriose.

Deze ongrijpbare ziekte beïnvloedt het dagelijkse leven van 1 op de 10 vrouwen. Jarenlang verzweeg Jane haar vermoeidheidsklachten en hevige pijn in haar buik, onderrug en benen. Volgens de huisartsen hoorde het tenslotte bij de menstruatie. Een specialist bevestigde in april 2018 echter haar zelfdiagnose.

Omdat een ‘speciaal dieet’ zou helpen tegen de klachten, schakelde Jane resoluut over op een voedingspatroon zonder gluten, lactose, soja, suiker, rood vlees, cafeïne en alcohol. Ondertussen voelt het niet meer als een dieet, maar als een gezonde leefstijl. Jane ervaart nu minder lichamelijke klachten, voelt zich mentaal beter en gaat met meer energie door het leven.

Jane startte met Jane’s Flavours na de moedige keuze om ontslag te nemen in februari 2019. Met een hoge dosis positiviteit deelt zij op dit foodblog haar ervaringen en simpele allergenenvrije recepten, voedingskennis en leefstijltips. Zo stimuleert zij anderen om gezondere voedingskeuzes te maken en goed voor zichzelf te zorgen.

Kiezen voor zichzelf heeft haar veel nieuwe ervaringen opgeleverd die zij nooit had willen missen: top 10 van de Viva400 visionista’s, geïnterviewd door het NRC, haar verhaal in het magazine van de Endometriose stichting en te gast zijn in het kookprogramma ‘De Kookhoek’. Ondertussen is Jane sterker en zelfverzekerder dan ooit. Natuurlijk waren er ook tijden dat het moeilijk was, maar juist door de kleine successen te vieren ziet ze steeds weer mogelijkheden voor een volgende stap vooruit.

Jane is er terecht trots op dat ze haar eigen ervaringen gebruikt om een positief verschil te maken voor vele andere vrouwen. Ze gunt het iedereen om te genieten van hun successen, en van eten natuurlijk!

Is Jane Wijbers jouw favoriete Verschilmaker 2020? Breng hier je stem uit!

Vind hier meer informatie over het Vrouwenweekevent 2020 en de andere genomineerde Verschilmakers.