Expositie Vrouwen van Toen en Nu

De oudste afdeling van Vrouwen van Nu, Gaasterland, die dit jaar haar 100-jarig jubileum viert, was aanleiding tot de expositie ‘Vrouwen van Toen en Nu’ in Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum.

De tentoonstelling laat zien hoe de vereniging  en haar leden zich staande hielden in 100 roerige jaren. In die eeuw is de vereniging voor veel vrouwen een vaste waarde geweest, niet alleen een gezellig uitje waar je elkaar ontmoette, maar ook een plek waar je jezelf kon ontwikkelen en waar je je kennis van de wereld kon verbreden.

De expositie geeft een duidelijk beeld van de maatschappelijke positie van de vrouw, de idealen van de verenging en hoe er door de jaren heen telkens met de tijd werd meegegaan. Van het geven van huishoudelijke demonstraties, het opkomen voor de rechten van de vrouw tot aan het organiseren van maatschappelijke projecten en de door de leden zelf georganiseerde activiteiten toe.

Op 28 september wordt de expositie geopend en is een heel jaar lang te bezoeken, tot 1 september 2019. Meer informatie over openingstijden en entreekaarten kun je vinden op: https://www.marenklif.nl/