Doe mee met de internationale schrijfcampagne #supervrouwen

De internationale schrijfcampagne #supervrouwen wordt iedereen uitgenodigd om hun verhaal, gedicht of artikel te schrijven met daarin een vrouw in de hoofdrol, om aandacht te vestigen op de strijd die vrouwen wereldwijd nog dagelijks voeren voor vrijheid en gelijkheid.

Van 28 februari t/m 15 april 2018 worden alle verhalen op Sweek verzameld, een gratis platform voor het lezen, schrijven en delen van verhalen. Daardoor wordt er niet alleen geschreven, maar juist ook gelezen. Men kan over elk onderwerp schrijven, maar we geven ook een aantal voorbeelden ter inspiratie, zoals supervrouwen, het doorbreken van stereotypes, het overwinnen van obstakels of wat het betekent een vrouw te zijn.  

Een jury bestaande uit Carla Wijers (Vrouwen van Nu), Wendy Broersen (supervrouwen), Sayonara van Stutgard (uitgeverij Chaos), Zoë Nussy (Stiching Choice for Youth & Sexuality) en Farah Marzak (Femmes for Freedom) lezen de verhalen en kiezen de 10 schrijvers die gebundeld gaan worden. Elk verhaal wordt dus gelezen. Iedereen draagt bij aan de verbetering van vrouwenrechten wereldwijd, want we doneren de opbrengst per verkochte bundel (minimaal €1,- per verkocht exemplaar) aan een relevante NGO – de finalisten kiezen samen!

Lees meer op https://blog.sweek.com/nl/sweek-internationale-schrijfcampagne-supervrouwen/