Dit zijn de genomineerden voor de Vrouwen van Nu Verschilmaker Award

Tijdens ons event Zomerontmoetingen zal ook de Verschilmaker Award 2021 uitgereikt worden. De shortlist van kandidaten is bekend, binnenkort zullen zij zichzelf middels een korte pitch voorstellen en persoonlijk toelichten waarom zij de Verschilmaker Award 2021 moeten winnen.

De Vrouwen van Nu Verschilmaker Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die vanuit haar kracht, met lef een voorbeeldfunctie vervult en daarmee het verschil maakt en bijdraagt aan een mooiere wereld. De Verschilmakers van de afgelopen jaren waren; Caroline van der Plas (2020), Saskia van den Ouden (2019), Nora El Abdouni (2018), Sanne Bolkenstein (2017), Jacqueline Cramer (2016) en de eerste Vrouwen van Nu Verschilmaker was Angela Maas in 2015.

Vanaf 22 april kun je je stem uitbrengen op één van onderstaande genomineerden:

Phaedra Mensen; wil met Spoony, een reeks groente producten voor jonge kinderen, kinderen op een speelse manier én met smaak, meer groente laten eten. Onlangs won Pheadra drie Gezonde Innovatie Awards met Spoony.

Cheyenne Haatrecht; op haar 27e was zij de jongste vrouwelijke hoofdinspecteur in Nederland. Nu op haar 29e, leidt ze een team van 70 mensen op de afdeling Vreemdelingen Identificatie, Mensenhandel en Migratie bij de Politie Amsterdam.

Jeanne van Ittersum; een van de oprichters van Trash’ure Taarten. Hun missie is om bedrijven en organisaties gemakkelijk te laten participeren in het tegengaan van voedselverspilling en het creëren van werk voor mensen die wegens hun migratieachtergrond moeite hebben in het vinden van een baan.

Beatrice de Graaf; Hoogleraar Terrorisme en Veiligheid. Regelmatig is Beatrice in het nieuws, ook recent met de Covid-rellen. Op een toegankelijke manier geeft zij uitleg over de situatie en het ontstaan daarvan. In 2018 werd zij als de meest invloedrijke vrouw gekozen in de Opzij Top 100- categorie Onderwijs en Wetenschap.