Debora (30): "Je krijgt vaak vooroordelen te horen als je zegt dat je stopt met werken"

Daar heb je weer zo’n thuisblijfmoeder, de naam alleen al “thuisblijfmoeder”. Maar ach als we het dan zo toch noemen ben ik er bewust ook één.

Voordat ik stopte met werken was ik winkelmanager in een tassenwinkel. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan en met name omdat ik zulke leuke collega’s had. Toch toen ik zwanger raakte was de keuze van minder werken of stoppen met werken voor mij zo gemaakt. Ik wilde mijn dochtertje van nu bijna 1 jaar graag helemaal zelf opvoeden en zoveel mogelijk mijlpijlen meemaken. Ik heb dan ook het geluk dat de mogelijkheid er voor mij was om te stoppen met werken. Dan maar wat minder uit eten, vakanties en andere luxe bijkomstigheden, wat tegenwoordig vanzelfsprekend wordt gezien. Ik vind het luxe om zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn dochtertje en gezin.

Ik ben als thuisblijfmoeder niet minder gaan doen, ik volg een cursus Turks en bijna overal waar ik naartoe ga gaat zij gezellig met mij mee, of ik probeer het in de avond te plannen zodat mijn vriend thuis is.
Je krijgt vaak vooroordelen te horen als je zegt dat je stopt met werken; je sociale kring wordt veel minder, je kraamt straks alleen nog maar babytaal uit, je wordt er niet slimmer op, je ontwikkeling stopt, je gaat je zeker vervelen en ga zo maar door. Tot nu toe ervaar ik geen van deze vooroordelen, dat heb je denk ik ook zelf in de hand. Alleen het laatste al “je gaat je zeker vervelen” , ik kom soms tijd te kort en dat had ik ook echt niet verwacht. Dan had je graag een  paar extra uurtjes op een dag gehad. Ik ben van fulltime job naar 24/7 job gegaan.

Debora

Lees hier ook de verhalen van andere vrouwen.