Cheyenne Haatrecht

Kandidaat Verschilmaker 2021 Cheyenne Haatrecht; laat mensen inzien dat je mag staan voor waar je in gelooft.

Ik ben een Amsterdamse van 31 jaar. Inmiddels werk ik 11,5 jaar bij de politie, vanaf mei begin ik met een nieuwe uitdaging als plaatsvervangend Districtschef van Amsterdam Oost en Zuid Oost.

Dagelijks zet ik mij in om de positie te verbeteren van vrouwen en mensen die bestaande structuren willen doorbre­ken. Ik doe dat onder andere door mijn verhaal zoveel mogelijk te delen. Ik geloof erin dat het helpt om te horen dat een ander al iets heeft doorgemaakt en jij dus niet ‘raar’ bent in dat wat jou onzeker maakt.

Ik coach collega’s en mensen buiten mijn organisatie met veel plezier en probeer hen te laten inzien dat je mag staan voor waar je in gelooft. En ik help hen bij het bedenken van een strategie om te komen waar zij naartoe willen. Ik maak thema’s bespreekbaar die als taboe worden ervaren. Zoals verlof na een miskraam, ouderschapsverlof voor vaders, maar ook over racisme en uitsluiting. Hierover faciliteer ik dialoogsessies waarbij we constructief, respectvol en anders leren luisteren en kijken. Dé manier waarop je nieuwe perspectieven krijgt zodat je met die kennis de wereld een stukje mooier kan maken. In mijn vrije tijd maak ik mensen graag gelukkig op hun bruiloft als DJ-duo Ebony&Ivory, samen met mijn vriend. Liefde, kleur en passie ver­spreiden is mijn missie in het leven.