Aangepaste maatregelen ivm coronavirus

Vanaf vrijdag 25 februari gaat Nederland weer open, bij Vrouwen van Nu kunnen dan weer activiteiten worden georganiseerd.

Op dinsdag 15 februari kondigde de Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers aan dat Nederland in 3 stappen weer open gaat. Dat betekent niet dat het coronavirus er niet meer is; nog steeds vinden veel besmettingen plaats en worden mensen ziek. Tegelijkertijd wordt geconstateerd dat een groeiend aantal mensen beter bestand is tegen het virus doordat zij zijn gevaccineerd of het coronavirus hebben gehad. Daarbij geeft de omikron variant van het virus bij veel mensen slechts milde klachten.

De 3 stappen van versoepelingen zien er als volgt uit: 

Stap 1 vanaf 16 februari * U kunt thuis weer meer dan 4 personen uitnodigen. * Het thuiswerkadvies geldt vanaf nu voor * de helft van de tijd.

Stap 2 vanaf vrijdag 18 februari * De openingstijden van restaurants, cafés en bioscopen worden uitgebreid tot 1 uur ’s nachts.

* Op plekken waar een coronatoegangsbewijs verplicht is, hoeft u geen mondkapje meer op, geen vaste zitplaats te hebben en geen 1,5 meter afstand te houden.

* Op plekken waar meer dan 500 mensen zijn, is een vaste zitplaats verplicht evenals het dragen van een mondkapje.

Stap 3 vanaf vrijdag 25 februari Nederland gaat open * U hoeft geen coronatoegangsbewijs te laten zien.

* U hoeft geen mondkapje meer op in een winkel, een café of een theater; een mondkapje blijft wel nodig in het openbaar vervoer en op het vliegveld.

* Een vaste zitplaats hoeft niet meer. * 1,5 meter afstand hoeft niet meer. * De ‘normale’ openingstijden gelden weer. *Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen zijn, moet u wel een negatieve test laten zien als er geen vaste zitplaatsen zijn.

Nieuwe regels voor isolatie Als u een positieve coronatest heeft, dan moet u 5 dagen binnen blijven. Als u dan 24 uur geen klachten heeft, dan is isolatie niet meer nodig.

Reizen Vanaf 25 februari hoeft u niet meer in quarantaine als u terugkomt in Nederland. Gaat u op reis, bekijk dan altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Vanaf vrijdag 25 februari gaat Nederland weer open, bij Vrouwen van Nu kunnen weer activiteiten worden georganiseerd.

Blijf alert, hou de basisregels vast (handen wassen, geen handen schudden, hoesten  en niezen in de elleboog) en bij klachten blijf thuis en laat u testen.

We hopen elkaar snel weer live te kunnen ontmoeten!