Aangepaste maatregelen ivm coronavirus

Update maatregelen per 8 maart 2021

Op de persconferentie van maandag 8 maart jl  heeft premier Rutte een duidelijke boodschap afgegeven: het aantal besmette mensen is nog steeds te hoog, waardoor er geen ruimte voor versoepeling van de maatregelen is. Wel kondigde hij enkele aanpassingen in enkele maatregelen aan.

De volgende maatregelen zijn afgekondigd:

  • Verlenging van alle maatregelen, ook de avondklok. De avondklok blijft zeker tot woensdag 31 maart 04.30 uur gehandhaafd.
  • Tot 15 april geldt een negatief reisadvies. Op 23 maart komt er een nieuw reisadvies voor de maand mei.
  • Zwemles voor kinderen tot en met 12 jaar is vanaf dinsdag 16 maart weer toegestaan.
  • Verpleeghuisbewoners mogen met directe ingang 2 bezoekers per dag ontvangen als de bewoner is gevaccineerd.
  • Vanaf 16 maart mogen winkels iets meer klanten ontvangen, wel nog steeds op afspraak minimaal 4 uur van tevoren: 2 klanten per verdieping of 1 klant per 25 vierkante meter met maximaal 50 klanten tegelijk in een winkel.
  • Vanaf 16 maart mogen volwassenen vanaf 27 jaar weer samen buiten sporten met maximaal 4 personen. Dat kan echter alleen bij een sportvereniging of op een plek die de gemeente aanwijst. Uiteraard met 1,5 meter afstand.
  • Vanaf dinsdag 9 maart wordt het vlieg- en aanmeerverbod voor het Verenigd Koninkrijk opgeheven. Dit omdat de Britse variant van het coronavirus al in Nederland is verspreid, waardoor een verbod geen zin meer heeft. De huidige testverplichtingen voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk blijven wel van kracht, evenals het dringende quarantaineadvies.

Als het aantal bezette ic-bedden de komende weken stabiel blijft en het zogenoemde reproductiegetal rond de 1 blijft, dan kunnen er van 31 maart enkele versoepelingen worden doorgevoerd. Op de volgende persconferentie, die plaatsvindt op 23 maart aanstaande, wordt gemeld of dat mogelijk is.

Met de toename van het aantal gevaccineerde mensen neemt de hoop op versoepeling van de coronamaatregelen toe. Tot aan de zomer zullen meerdere maatregelen nog van kracht zijn. We zullen nog even vol moeten houden, maar het einde lijkt in zicht.

Hier en hier lees je onze eerdere berichtgeving met betrekking tot de jaarvergaderingen van (lokale) afdelingen.

Ook op het landelijk bureau blijven we zoveel mogelijk thuiswerken. Het landelijk bureau is via email altijd bereikbaar. Telefonisch zijn we tot nader order bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en 16 uur.

Blijf gezond, hou vol en wees lief voor elkaar! We doen het samen.