Impressie Kennisnetwerk Textiel wedstrijd

De eerste wedstrijd van het Kennisnetwerk Textiel was een enorm succes. Er waren maar liefst 71 werkstukken ingezonden voor de wedstrijd. De kunstwerken werden geëxposeerd tijdens de Vrouwen van Nu Beurs in Etten-Leur.  De bezoekers van de Vrouwen van Nu Beurs kregen ook een boekje met de foto’s van alle ingezonden kunstwerken en een stembiljet.  Zo konden de bezoekers op hun favoriete kunstwerk stemmen.

Alle inzenders hebben enorm hun best gedaan om het thema Kleurrijk op hun eigen manier gestalte te geven en de jury, alle aanwezigen van de Beurs, hebben zich goed van hun taak gekweten en hun oordeel gegeven.

De winnaar van de eerste wedstrijd van het Kennisnetwerk Textiel is Ans Nout geworden. Lees hier het interview met Ans Nout.

De prijs is een cadeaubon van Judy Cerfontaine die in haar bedrijf Dierbaar goed, dag- workshops aanbiedt. Ans mag een afspraak maken met Judy om een hele dag met textiel bezig te zijn in haar atelier. Eigen kleding die wel een oppimpbeurt kan gebruiken wordt weer een lievelingskledingstuk.

Ook werd de estafette bokaal uitgereikt door Ietje de Graaf van het coördinatieteam van het Kennisnetwerk Textiel.

Zoals het woord al zegt, dient deze bokaal doorgegeven te worden. Volgend jaar is er weer een Vrouwen van Nu beurs met een ander thema en op een andere plaats en met een andere wedstrijd. De winnares mag een eigen item aan de bokaal verbinden.  Zo vertelde Ietje: ‘’ Ik stel me zo voor: over 10 jaar heeft de bokaal een totaal ander aanzicht. Een klein gebreid sokje, een gevilt hartje, een Hedebo ringetje hangen in en aan de bokaal.

De kleurige draden zijn los geweven, met elkaar verbonden. Zoals ook  Vrouwen van Nu een kleurrijke vereniging is. De garens zijn van verschillende structuur, heel dun, grof, met uitsteeksel en bobbeltjes, net zoals de leden van de vereniging.

 De ronde, open vorm is gekozen om saamhorigheid te verbeelden. Het is geen starre, besloten vereniging maar er is ruimte om er binnen te komen en te genieten van de kracht van samen, waar bij je, je eigen, kleurrijke droom kunt leven. En stel niet uit maar leef 'm NU.

 Zo heb ik de thema's aangehaald van de afgelopen jaren. En  wie weet welk thema nog gekozen gaat worden in de toekomst maar met elkaar kunnen we deze thema's gestalte geven. In woord en beeld en zeker in Textiel.’'