Museumclub 1Hermitage

Foto's gemaakt tijdens onze museum uitstapjes zijn te vinden in het fotoalbum. Deze zijn allen gemaakt door leden van de museumclub

Museumclub de Museumgangsters

Dinsdag 3 maart. Met 9 Museumgangsters in de trein van 9.19 uur naar Amsterdam. Na zo'n lange zit ging de koffie er bij Restaurant 1e klas op het Centraal station er goed in, evenals het lekkere gebak. Met tram 14 naar de Hermitage. We kwamen voor "de juwelen". We hebben ons staan te vergapen aan de mooie sieraden en prachtige jurken. Met de gratis audiofoon werden we helemaal bijgepaat. Na al dat moois werd het tijd om even te pauzeren. Gezellig kletsen en genieten van de thee. Toch nog maar andere zalen bezocht o.a. groepsportretten van de 17e eeuw. De kerkzaal en de oude keuken. Een van ons was er nog maar pas geweest en heeft het  outsider art museum bezocht.
Met de tram terug en uitgestapt op de Dam om lopend naar een restaurant te gaan. Met een volle buik en hoofd vol mooie kunst zijn we met de trein van 19.04 uur huiswaarts gegaan.

 

Dinsdag 4 februari. Voor ons museumdag. Van de vooruitzichten op Weeronline voor vandaag  zou je niet vrolijk worden. Gepland stond Stedelijk museum Schiedam, met de tentoonstelling modest fashion  en Scheveningen, Beelden aan Zee voor Niki le Saint Phalle. Toch besloten omet het in deze volgorde te doen. De afstand naar museum in Schiedam is verder lopen dan van de tram naar Beelden aan Zee.

Na een voorspoedige treinreis arriveerden we om 10.46 in een droog Schiedam. Allereerst aan de koffie met wat lekkers erbij. Het principe in het museum is zelf pakken en bepalen wat het je waard is. Het smaakte goed en ook voor  het lekkers was er genoeg keus.

Modest Fashion.. Maar wat houdt het eigenlijk in? Modest fashion is kort gezegd het bescheiden kleden: steeds meer mensen – vooral vrouwen – kiezen ervoor, ongeacht religie, nationaliteit of cultuur, zich bewust bedekt te kleden.
Een tentoonstelling die het gesprek wel op gang brengt. Het is een mooie tentoonstelling die je de kijk op “bedekkende mode” wel anders laat inzien. Op de zolder ons nog even verkleed. En inderdaad “ik ben ik”.
Heel even bij van Corneille tot boorolie gekeken maar we wilden nog naar Scheveningen.
Het was voor onze museumclub de  2e keer dat we hier waren en zeker niet de laatste. Een leuk museum dat zeker de diverse prijzen verdiend heeft. Laagdrempelig , altijd mooie tentoonstellingen en zeer actief met activiteiten (o.a. Bach op vrijdag, rondleidingen ed)

Het is nog steeds droog als we weer naar het station lopen. In Den-Haag begint het te regenen maar in de tram zitten we droog. We stappen uit bij halte Kurhaus. Het miezert een beetje maar er staat heel veel wind. We lopen dwars door het Kurhaus, we hebben het netjes gevraagd, zien daar ook prachtige kunstwerken en lopen over de Boulevard, echt nat worden we niet, naar Beelden aan Zee. De kunstwerken van de sprookjes op de Boulevard gaan we wel een ander keertje bekijken. In die paar minuten zijn we wel lekker uitgewaaid en als Zeeuwse Vrouwen van Nu zijn we wel wat wind gewend. Eerst maar aan de warme chocomel. Het is, nog, druk in het museum. De tentoonstelling met de beelden van Niki le Saint Phalle loopt op zijn einde. Wat word je vrolijk van al die beelden, Nana’s. Zeker met dit sombere weer. We krijgen nog een film te zien over het door haar ontworpen park in Toscane. Helaas is het geen weer om de beelden buiten te bekijken. Tegen sluitingstijd laten we de Nana’s achter en lopen naar restaurant de Beren. Het is zo goed als droog. Na een gezellige en lekkere maaltijd lopen we weer naar de tram en zien op het station net de trein voor ons neus wegrijden. Och na 30 minuten komt er weer een. 21.40 uur zijn we weer op Kapelle. Het was weer een leuke en afwisselende dag.