Programma Afdelingsavonden 2019

Jaarprogramma 2019

Woensdag 16 januari
Jaarvergadering en Nellie Markus, Mexico.
Na de pauze houdt Nellie Markus de monoloog 'Alejandra en José', het leven van 2 jongeren, die leven in een familiehuis van de NPH (Wereldouders in Nederland). Een leven vol van geweld en armoede. Maar ook over doorzettingsvermogen en de kracht van creativiteit. Nellie is drama-therapeute en heeft diverse creatieve projecten ter plekke kunnen verwezenlijken. Projecten, die de jongeren helpen hun trauma’s te verwerken.

Woensdag 20 februari,
Aly Wagenvoorde, Bestemming Japan

Een PowerPoint presentatie met authenthieke muziekfragmenten. Veel oude gewoontes en cultuurinvloeden zijn in Japan bewaard gebleven, zij geven het moderne Japan een uniek karakter. Japan is fascinerend door de oude culturen: houten huizen, de kimono en tatami,Shinto en Boeddhisme, door de in mist gehulde heuvels, de tuinen en de super-snelle treinen.

Woensdag 20 maart
Hella van der Wijst, Het levensverhaal,

de kracht van vrouwen. Een avond met een lach en een traan, het leven verteld via levensverhalen.  Wat maakt vrouwen sterk, hoe slaan ze zich door zware tijden heen. Verhalen maken de mens dus ook de vrouw. Iedereen heeft iets te vertellen dat anderen kan inspireren, helpen, wijzer maken. Hella vindt het een uitdaging om deze avond samen tot een bijzondere, intieme avond te maken. Zij nodigt daarom iedereen uit om iets mee te nemen, waar jij als vrouw kracht uit put en misschien gaat zij naar jouw verhaal vragen.

Woensdag 17 april, Bastiaan Brink, 'Sporen naar de horizon'. Over een carriere als pianist, die lamgelegd werd door de zogenaamde 'muzikantenvloek'. Een hoopgevend verhaal over hoe een mens tegenslag kan overwinnen door een nieuwe wending te geven aan zijn leven. Hij hervond de zin en de schoonheid van het leven tijdens een reis langs de meest afgelegen en wonderlijke plekken op aarde.

Woensdag 15 mei, 'The Neighboursisters'
Twee buurvrouwen met een uitgebreid en eigentijds muziekrepertoire met theatrale inslag. Een zangduo dat staat voor een uitstekende sfeer met veel interactie met het publiek. Zangtalent, kleinkunst en een vleugje cabaret.

Woensdag 18 september,
Jalf Flach, Art Nouveau/Jugendstil

Prachtige beelden uit vele steden In de periode rond 1900 leek er een bijzondere tijdgeest door Europa te gaan. Eén met verregaande gevolgen. We gaan onderzoeken wat dit heeft betekent voor de toenmalige maatschappij, kunst en cultuur.  Bereid u voor op Pure Schoonheid !

Woensdag 16 oktober, Chantal Heutink,
'Op hoge hakken in Afrika'

Bekend als 'Lady in red'. Heeft zich jarenlang ingezet voor meisjes en vrouwen in Kenia. Zij heeft met succes het bedrijf 'I-Care' opgericht, dat wasbaar maandverband voor achtergestelde meisjes en vrouwen ontwikkelt, produceert en distribueert. Een echte storyteller, die met humor en zelfspot een groot publiek weet te bereiken.

Woensdag 20 november, OPEN AVOND 
Kees Schipper,
'De Nieuwe Hollandse Waterlinie'

Water, water en nog eens water. Dat hebben we hier in Nederland heel veel. Door de eeuwen heen hebben de Hollanders gevochten met water. In de meeste gevallen hebben zij gewonnen, een enkele keer ging het mis. Dat wij Hollanders het water ook gebruikten voor onze
landsverdediging is minder bekend. Dáárvoor gebruikten de Romeinen de Rijn ook al. Veel later, in de tijd van Prins Maurits, is de Oude Hollandse Waterlinie aangelegd.

Woensdag 18 december,
Jan Tijssen en Edgar Nollen,
'Kerstverhalen wereldwijd'              

Jan en Edgar kennen elkaar van de Nationale Vertelschool, waar zij een opleiding deden tot verhalen vertellen. Zij nemen ons mee op een reis rond de wereld aan de hand van Kerstverhalen uit verschillende landen. We bezoeken onder meer.Mexico, Noorwegen, Syrië , Denemarken, maar ook doen zij Nederland aan.

De avonden worden gehouden
in Dorpshuis ‘De Stuw’, De Brink 10,
3871 AM Hoevelaken.   
                 
Aanvang 20.00 uur
De zaal is open vanaf 19.30 uur.