Jubileum in 2018

70 jaar geleden vonden vrouwen het heerlijk om even van de boerderij af te zijn waar ze hard moesten werken. Zo ontstond de vereniging Vrouwen van Nu waar meer gebeurde dan praten over de dieren, fruit en land.  Interessante thema's kwamen aan de orde naast het uitwisselen van de praktische vaardigheden. Uitwisselen van ideeën en patronen lijden tot prachtige resultaten. Wie herinnert zich niet de enige echte vrouwen van nu rok.

Terugblik viering 70-ste verjaardag van onze afdeling

Donderdag 15 maart stond iedereen klaar voor de start van het jubileum. Maar waar gingen we naar toe? Had je wel de juiste kleding, schoenen aan? Best spannend. Gelukkig was het maar een klein stukje rijden en arriveerden we snel bij de Breierij in Beneden-Leeuwen, een familiebedrijf dat prachtige dingen vervaardigt. Er stond een overheerlijk gebakje klaar.

Genietend van gebak en koffie werd er een introductie gegeven over het ontstaan en verloop van het bedrijf. Indrukwekkend om te horen wat er allemaal wordt gemaakt. De opdrachten komen uit heel Europa. Ali, Meiti en Ria werden uitgekozen om de modeshow te verzorgen, ze liepen als echte mannequins over de rode loper.

Daarna mochten we een kijkje nemen in de fabriek, fascinerend en indrukwekkend! Het is onvoorstelbaar wat er gemaakt wordt van babyproducten tot prachtige kleding of beschermende bedrijfskleding. Ook in het winkeltje kon even worden rondgeneusd. Aansluitend gingen we naar het Nannenberghuis, waar een prachtige presentatie was uitgestald met veel spullen uit het verleden, het even geleden en het nu. De power point presentatie gaf ons hierin ook een inkijkje. Ook een “maf liedje”, met een hoedje, vlag, toeter en ballon…

Na dit alles was er een warm en koud buffet, waar een ieder van heeft genoten.

Het toetjes buffet was prachtig om te zien, met zelfs het VvN logo erin verwerkt en het was héérlijk!

We kunnen terugkijken op een mooie dag die vooral geslaagd is door een ieders enthousiasme! Wat hebben we toch een gezellige club!

Op naar de volgende 5, want 75 is natuurlijk ook een feestje waard!!