Vrouwen van Nu: digitale culturele agenda

Vrouwen van Nu: digitale culturele agenda

In de periode september t/m december 2020 stelt Vrouwen van Nu een digitale culturele najaarsagenda op. Op deze manier wil Vrouwen van Nu de culturele sector steunen en leden van Vrouwen van Nu een mooi programma aanbieden waar zij gedurende de koudere maanden in coronatijd van kunnen genieten. De culturele agenda bestaat uit een programma van films, digitale tentoonstellingen, documentaires en online theatervoorstellingen. 

Iedere laatste donderdag van de maand kunnen leden van Vrouwen van Nu gedurende twee weken, thuis, een Cineart film bekijken en wordt er iedere maand aan film aangeboden gemaakt door een vrouwelijke regisseur. Lees hier meer over de culturele agenda.

Podcasts luisteren

Vrijwel iedereen is bekend met een streamingsdienst: Netflix, Disney+ en NPO start plus om er maar enkele
te noemen. Bij de streamingsdienst kun je films, programma’s en series bekijken op de tijd die jou het beste uitkomt. Een podcast is daarmee te vergelijken, alleen gaat het bij de podcast om audiobestanden, je kunt er alleen naar luisteren. Een podcast kun je beluisteren met een tablet, smartphone of computer waar en wanneer jij het wilt. En met een koptelefoon, of oortjes val je niemand anders lastig. Net zoals bij de streamingsdiensten is er een enorme keuze aan podcasts: sport, techniek, humor, wetenschap, politiek, spanning. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een podcast over gemaakt. Vrijwel alle podcasts bestaan uit series, elke week of om de paar dagen verschijnt een nieuwe aflevering. Heel belangrijk: de meeste zijn gratis. Lees hier meer over het beluisteren van podcasts.