Dat ging goed

Zoals u in bijlage kunt lezen is er een zonnebloem wedstrijd. We krijgen leuke reacties binnen en foto.s

Stuur ook uw foto in, ze worden hier geplaatst.

 

Het is nu 29 juni, nog twee weken en dan gaan we meten. Ik krijg al aardig wat foto.s, de meesten hier geplaatst. Sommigen hebben een heel bos aangelegd. Mijn zonnebloem staat wat verdrukt in mn tuin, er is niet veel plaats, er moest een stuk van mn roos af, want mn zonnebloem raakte beschadigd door de doornen. Josephine appt me regelmatig en stuurt leuke foto.s.

Coby heeft een foto ingezonden, ook in pot.

En Rita heeft een straattegel er uitgehaald, en die maakt volgens mij wel een grote kans nu samen met Jeandrine, wat gaan die goed. Rita heeft stoepkrijt gebruikt tegen de slakken, dat is een goede tip, maar hoe doe je dat in de tuin?

Bij Els zit het niet mee. De slakken zijn ondanks alle inspanningen langs geweest. Ze probeert te redden wat er te redden valt.

Ook bij Nelly en Lydia hebben de slakken een rond buikje, zelfs alles opgegeten. Het is niet bekend of Nelly en Lydia nog een reserve zonnebloem hebben.                                       

Hier een leuke reactie van Paula:

Mijn "zonnebloem-journaal".   Zaadjes geplant rond half mei. In potten, in mijn tuin is geen geschikte muur of schutting op het zuiden. Potten dus, op het balkon dat wel op het zuiden ligt. Het was warm en droog, veel gieten en de plantjes kwamen op en groeiden als kool. Toen een storm. Sommigen knakten, anderen lagen plat, blaadjes verfrommeld, maar we gaven het niet op. Nog steeds droog, dus nog steeds veel water geven. Toen ging  het eindelijk regenen. Op het balkon zijn geen slakken, dacht ik...... Foutje ! Onder de houten vlonder zaten ze wel ! En ze bleken dol op jonge zonnebloemplanten ! Troosteloos gezicht, die kaal- gevreten steeltjes. Ik had nog wat zaadjes bewaard, dus nieuwe poging. Gelukt tot nu toe. Vandaag is de hoogste 103 cm met het begin van een bloemknop (denk ik ). Ik bewaak deze potten of mijn leven er vanaf hangt ! Niemand komt aan mijn zonnebloemen ! Ze moeten groeien ! Aan mij zal het niet liggen, ik doe mijn best !

Paula

En op 28 juli

Vandaag kwamen we tot de ontdekking dat onze hoogste zonnebloem toch wel ruim twee meter is. Hij begint nu voor een bloem te zorgen, lijkt het.

Eentje die iets lager is krijgt al een mooie bloem, en zal daarom waarschijnlijk niet hoger worden.

Het is leuk om de ontwikkeling ervan te volgen. Jan, mijn echtgenoot, ontdekte een heel klein kikkertje op de stam. Die had een stukje steel weggeknageld. Dat was niet de bedoeling, maar om een en ander te voorkomen moet je er dag en nacht bij waken. En dat gaat me te ver hoor.

Hartelijke groeten, Rosemarie.

Het allerbelangrijkste is, dat we contact houden met elkaar. Veel plezier ermee.

 

2 september jl. was de prijsuitreiking van de zonnebloemwedstrijd. Het was een prachtige dag en we hebben de prijzen uitgereikt in de theetuin De Vogelhof in Vierpolders. Het was heel geslaagd. De prijs was een jurk met zonnebloemen. Ze werden enthousiast ontvangen. Meteen aangetrokken.

De winnende in de tuin was van Harmke en is 2.56 hoog geworden.

Ze heeft er een foto van gemaakt, zie bijlage.

En de winnende in de pot is van Wil en die is 2.25 hoog geworden. Daar is ook een foto van. Zie bijlage.