Tips voor activiteiten

Alle  via e-mail binnengekomen tips
Expositie "Geboeid door draden"
Bezoek de kruidentuinen van Stg. Kruidenhoeve in Balkbrug
Gratis fietsclinic voor 65+
Bezoek de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart
Lezing ontzorg je nabestaanden en jezelf
Aafke Steenhuis leest Groningse gedichten
Wandelingen voor en door wandelaars
Voorlichting over transgenderproblematiek
Peter Boven geeft lezingen over alternatieve geneeswijzen
Jennifer de Haas vertelt u over hypnose
Dagje uit naar het kroonluchteratelier De rode hoeve in Oldebroek (gld)
Theone Joostensz leert u hoe u uw eigen levensverhaal kunt schrijven
Het kunsthistorisch bureau Kunst en Kunde geeft lezingen over Mata Hari en Paul Poiret, de vader van de Art Deco
Workshop gezonde bonbons maken op locatie
Rondleidingen door "Levende Tuin" in Fochteloo
Mc Dixie - muzikale sfeermakers op feest en evenement
Ambacht vakvrouw
Theater Thuis show
Van secretaresse tot Sjamaan
Lezing over Westerwolde of de fauna van Rottum
Lezing over acupunctuur en overgang of acupunctuur en spijsvertering
Lezing "50 + en je zorgt je suf"
Kunstgroep Noord
Middag- of avondvullend programma "Lopen op Hout"
Maak nu je eigen vrolijke schilderijen
Voorstelling "Madame Chanel"
Harpconcert door Regina Ederveen
Lezing/workshop bloesemtherapie door Gea Pool
Lezing oriëntaalse dans door Samiera
Avondlezing of koffieochtend bij herbergier Oldeberkoop
Over bijen, honing en meer
Lezing over gewichtsbeheersing en gezonde levensstijl
De Groninger Zilverkamer
Lezing |"Een gebalanceerd lichaam, een weldaad voor je leven"
Lenny Kuhr, theatervoorstelling "Wie ben je"
De landskeuken in Roden

Meer informatie over de genoemde tips vindt u hieronder.

Kijk voor meer tips ook eens op de website van de provincie Drenthe

 

* Expositie "Geboeid door draden"
Graag willen wij u attenderen op de expositie  ‘Geboeid door draden’ in Veenhuizen (Noordenveld). De expositie is geopend van 15 september t/m 8 oktober.

 • Meer info over deze expositie vindt u bij extra informatie onderaan deze pagina.

* Bezoek de  kruidentuinen van Stg. De Kruidenhoeve in Balkbrug
De tuinen van Stichting de Kruidenhoeve liggen rond een Saksische boerderij in het idyllische Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel. Er loopt een wandelroute van ca. 1 km door de verschillende tuindelen. Deze route voert onder andere door een moestuin met allerlei vergeten groenten, een geurlaantje, een bijen -en vlindertuin en nog veel meer. Ook vindt u bij ons een historisch theehuis.  Het theehuis is uitermate geschikt voor een (lunch) pauze.

 • Lees meer over dit uitstapje bij extra informatie onderaan deze pagina. Kijk ook eens op de website www.kruidenhoeve.

* Gratis fietsclinic voor 65+
Verkeerswijzer Groningen biedt in 2020 gratis fietsclinics aan aan senioren 65+ over Fit en Veilig Blijven Fietsen. In 2018 en 2019 hebben al enkele afdelingen gebruik gemaakt van dit aanbod, echter we weten niet alle afdelingen te vinden, vandaar dat we hopen dat via het provinciaal bestuur alle afdelingen te weten komen, dat de gratis fietsclinics er nog zijn.

 • Bij extra informatie onderaan deze pagina leest u meer over de fietsclinic.

* Bezoek de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart
Graag verwelkomen wij uw groep in de Tuinen Mien Ruys, eventueel met rondleiding en/of lunch. De Tuinen Mien Ruys geven een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. Er zijn 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw. De Tuinen Mien Ruys vormen een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinen maar zijn ook een groene oase voor iedereen die gewoon wil genieten.

* Lezing over ontzorg je nabestaanden en jezelf
Over het algemeen staan we weinig stil bij de vraag wie na ons overlijden onze huisraad opruimt. De dierbaren van een overledene krijgen deze taak ongewild of gewild in de schoot geworpen. Het bijbehorende proces gaat lang niet altijd in pais en vree, en de rust ontbreekt vaak. Kan het anders? Een pleidooi om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je spullen en je paperassen en op die manier de nabestaanden én jezelf te ‘ont-zorgen’.

 • Meer info? Neem contact op met Leni van Noord (onruimondersteuning en psychosociale hulpverlening).
 • Tel: 06 47442680
 • Website:  www.deontluikenderoos.nl

* Aafke Steenhuis leest Groningse gedichten Aafke Steenhuis, schrijfster van vele Groninger boeken, is bezig met een gedichtenbundel. Graag wil ze u uit die Groningse gedichten voorlezen en vertellen over haar werk. Het liefst op een middag of avond in oktober of november a.s. De kosten zijn 100 euro (excl. reiskosten)

 * Wandelingen voor en door wandelaars
Samen met een aantal vrijwilligers  heeft Margriet Smeets in de omgeving van Sellingen een streekpad en een aantal rondwandelingen gemaakt. U vindt ze op www.klikprintenwandel.nl. Het leuke van deze site is dat alle wandelingen zijn gemaakt door wandelaars.  Heeft u een leuke wandeling bij u in de buurt en wilt u deze delen?  Stuur de route dan via www.klikprintenwandel.nl/aanmelden-wandelroute/

 • Meer leest u bij extra informatie onderaan deze pagina.

* De Grenderbespiegelingsgroep geeft voorlichting over transgenderproblematiek
De Genderbespiegelingsgroep is onderdeel van de transgendergroep Groningen en verzorgt voorlichtingen op universiteiten, hogescholen. ROC’s, huisartsen, hulpverleners en verschillende vrouwengroepen waaronder kerkelijke groepen en ook Vrouwen van Nu-groepen.

 • Meer weten over deze voorlichting? Stuur dan een mail naar  jeaninetrip@gmail.com
 • Op de website van de transgendergroep Groningen kunt u een overzicht vinden van de voorlichtingen die wij de afgelopen jaren reeds hebben verzorgd.
 • Een brochure over de transgenderproblematiek vindt u bij extra informatie onderaan deze pagina

* Peter Boven geeft lezingen over alternatieve geneeswijzen
Peter Boven is zelf therapeut en wil graag informatie  verstrekken over alternatieve geneeswijzen. Zijn doel is om deze sector van zorg te promoten maar ook om te laten zien wie hij is, wat hij doet en hoe hij werkt. 

 • Heeft u interesse? Neem dan contact op met "De Kern" alternatieve geneeswijzen. Telefoon: 06 30268254; e-mail peter@dekern.in.
 • Meer informatie vindt u op de website www.dekern.in

*Jennifer de Haas  vertelt u  over hypnose
Jennifer de Haas, hypnosetherapeute, geeft regelmatig informatieavonden om het zweverige imago wat rond hypnose hangt te doorbreken. Tijdens deze avonden legt ze uit wat hypnose is  aar vooral wat hypnose niet is. Velen kennen hypnose enkel van de shows op de tv, maar dat is slechts een zeer klein onderdeel ervan. Hypnose op therapeutische basis is een zeer krachtig middel in de strijd tegen angsten, depressies, verslavingen en nog veel meer klachten.Een informatieavond neemt ongeveer 1,5 a 2 uur in beslag en wordt afgesloten met een ontspanningssessie, waarin iedere aanwezige in hypnose gaat . Hierin leert u hoe u zich beter kunt ontspannen of kleine kwaaltjes te bestrijden.

 • Kijk ook eens op de website van Jennifer de Haas www.hypno-care.nl of neem contact op met Jennifer de Haas ( tel 06 42442351)

* Dagje uit naar het kroonluchteratelier "de rode hoeve" in Oldebroek (Gld)
De aanblik van 800 kroonluchters, wandlampen en plafonieres is niet te beschrijven. Tijdens een rondleiding wordt u alles verteld over de verschillende kroonluchters en de geschiedenis hiervan. 

* Theone Joostensz leert u hoe u uw eigen levensverhaal kunt schrijven
'Mijn leven, ik kan er wel een boek over schrijven.' Gaat die gedachte weleens door uw hoofd, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan bent u niet de enige.  Theone Joostensz  (levens)verhalenschrijver uit Leek geeft u tips om bij uw herinneringen te komen en geeft handvatten om uw eigen levensverhaal in de steigers te zetten.De lezing duurt ongeveer een uur. Theone Joostensz komt op locatie en vraagt alleen een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer.

 • Meer weten?​ Neem telefonisch contact op met Theone Joostensz.  Telefoon: 06-18 16 58 58 of kijk eens op  website www theonetekst.nl

* Het kunsthistorisch bureau Kunst en Kunde geeft lezingen over Mata Hari en Paul Poiret, de vader van de Art Deco
Altijd al meer willen weten over het leven van Mata Hari of over Paul Poiret, de vader van de Art Deco? Ga dan naar een lezing van Willy Atema.

* Workshop gezonde bonbons maken op locatie
Sinds kort is er de mogelijkheid om een workshop gezonde bonbons maken bij Bon Bon Gina op locatie te reserveren.  Het is een drie uur durende workshop met informatie over gezonde voeding, een filmpje, een bonbon-proeverij en natuurlijk gaan we met elkaar zelf bonbons maken van zuivere, natuurlijke producten.

* De Kleine Salamander geeft rondleidingen door de "Levende Tuin" in Fochteloo
In het voorjaar en in de zomer organiseert Sjoerd Bonnema rondleidingen in onze "Levende Tuin" in Fochteloo. De Levende Tuin omvat een woudboerderijtje, een oude boerentuin met bijenkasten, oude fruitbomen, een groentetuin, een natuurtuin met grote vijver, een bijenwerkschuur en een zeer klein winkeltje. Sjoerd leidt de mensen rond in de tuin en vertelt van alles over de tuin, ecologisch gehouden streekeigen bijen en haar producten, wilde bijen, hoe een tuin diervriendelijk te maken enz. Ook hoort er bij de rondleiding een miniconcert op de didgeridoo. Uiteraard is er thee en koffie en wordt er iets lekkers gemaakt (meestal een biologische appeltaart). Een ieder krijgt na afloop een aardigheidje mee naar huis. De rondleiding duurt in zijn totaal ongeveer 2 uur. Maximale groepsgrote ongeveer 15 personen. Kosten p.p. 10 euro p.p. (incl. koffie thee en gebak).

* Muzikale sfeermakers Mc Dixie op feest & evenement
Live muziek geeft extra reuring en sfeer, dat merken wij ieder optreden weer. De vrolijk swingende dixiland zoals wij die brengen geeft een brok gezelligheid op feesten en evenementen. McDixie Light is ons 4-mans looporkest en de Mc Dixie Brothers het Happy Dixie Duo. Met onze vaste muzikanten goed voor het allerbeste muzikale vermaak, altijd en overal!

 • Lees meer over dit orkest bij extra informatie of neem een kijkje op hun website.

* Ambacht Vakvrouw
Vanuit Dag van de Vrouwen zijn we het initiatief gestart dat Ambacht Vakvrouw heet. Het is daarbij onze doelstelling om met name het verfijnde ambacht onder de aandacht te brengen. Ter inspiratie bieden we enkele bijzondere lezingen en workshops aan.

*Theater Thuis Show
Mijn naam is Saskia Paërl. Ik ben zangeres en zangpedagoog en dolblij met mijn nieuwe website!
Het wordt dan ook de hoogste tijd dat we feest gaan vieren met het trouwe publiek dat extra waardering verdient: de Vrouwen Netwerken!
Neem contact met mij op om een datum voor mijn Theater Thuis Show of Muzikale Meezing Middag te vinden.
Het programma wordt naar de wensen van de verschillende leden en bezoekers samengesteld.
Dit zijn o.a. de Vrouwen van Nu.
De prijsafspraak is in overleg.

*Van Secretaresse tot Sjamaan
Astrid Marx vertelt met beeld en geluid haar ongebruikelijke en intrigerende levensverhaal. Over verlies en een zoektocht om zichzelf te vinden. Over de vrijheid om jezelf te zijn en de verbinding met alles om ons heen. Over de ontdekking van geërfde sjamanistische gaven en de ontwikkeling van een eigen invulling: een aardse bruggenbouwer tussen het zichtbare en het onzichtbare.

*Lezingen over Westerwolde of de fauna van Rottum
Nico de Vries is 40 jaar boswachter geweest in Westerwolde provincie Groningen en is nu met pensioen. Voor verenigingen heeft hij in de tijd dat hij werkzaam was bij het Staatsbosbeheer vaak een lezing verzorgd. Na een tijdelijke stop geeft hij nu weer lezingen d.m.v. een powerpoint presentatie over Westerwolde en de Fauna van Rottum.
Rottummeroog, Zuiderduin en Rottumerplaat  zijn 3 Groningse eilandjes die voor het publiek zeer beperkt toegankelijk zijn (alleen Rottumeroog).
Het boek Fauna van Rottum schreef hij in 2012.
Kosten: € 60 exclusief reiskosten (19 cent de km.)

 • T  0599 322870 
 • M 06 20871615
 • E-mail

*Acupunctuur en overgang
Heeft u last van opvliegers, stemmingswisselingen of andere overgangsklachten? Dan is deze lezing wat voor u!
 Acupunctuur en spijsvertering
Heeft u last van constipatie, diarree en andere spijsverteringsklachten of heeft u last van chronische klachten? Dan is deze lezing wat voor u!
Irmgard Borchers wil graag twee lezingen onder uw aandacht brengen die zij zou willen geven aan de leden in Groningen of Haren.
Zij doet dit kosteloos, het enige wat zij nodig heeft is een beamer en een laptop met powerpoint en een USB-aansluiting.

 • Lees meer bij Extra informatie..

* 50+ en je zorgt je suf
Bij Extra informatie vindt u de beschrijving van 2 thema’s die in de 50+ leeftijdsgroep veel besproken worden nl.
- grootouders die regelmatig op hun kleinkinderen passen en
- 55+ ‘ers die onder de zorgtaken bedolven raken.
Elke Plötz komt als familietherapeute in haar werk vaak in aanraking met vragen rondom deze onderwerpen.

Zij biedt aan om op een avond of middag over genoemde thema’s een lezing te verzorgen.

*Kunstgroep Noord
Kunstgroep Noord is een coöperatie van kunstvakdocenten en cultureel ondernemers.
Coöperatie Kunstgroep Noord is opgericht om het kunst- & cultuur-aanbod niet verloren te laten gaan.
Zij organiseert cursussen e.d. op het gebied van film, fotografie, media, textiel, tekenen & schilderen, theater & beweging.

*Avond- of middagvullend programma "Lopen op Hout"
Het Internationaal Klompenmuseum in Eelde brengt haar kennis en geschiedenis van houten schoeisel onder de aandacht door middel van een presentatie  tijdens een vergadering of een bijeenkomst, maar ook als een avond- of middagvullend programma, onder de titel "LOPEN OP HOUT".
De powerpointpresentatie duurt ongeveer anderhalf uur, exclusief een pauze (in overleg) van ongeveer een kwartier tot een half uur. De lezing wordt ondersteund met meer dan 70 dia's van allerlei klompen van over de hele wereld, waaronder exclusieve en zeer speciale kunstklompen en werkklompen.

 • Meer informatie op de website van het klompenmuseum of bij Extra informatie.

* Maak nu je eigen vrolijke schilderijen!

Dat is leuk! Een nieuwe schilderworkshop bij Silleke, Moleneind zz 25, 9203 ZW Drachten.  Leuk voor de Vrouwen van Nu. Je kunt kiezen uit: Twee gezellige dames, Vrolijke koe, Kop en Schotel en Tante Taart. Tijdens de workshop gaan we stap voor stap het schilderij opbouwen en kleuren mengen, dus onder begeleiding kan iedereen er iets moois van maken. We werken op een ruim formaat van 40x50 cm en met acrylverf. De kosten zijn € 30,00 per persoon. Dit is inclusief alle materiaal, koffie en thee. Wil je iets anders drinken, dat kan natuurlijk ook. Dat reken je dan gewoon aan het einde van de workshop af.

 • Meer informatie klik hier.

*Muzikale theatersolo "Mademoiselle Chanel"
een muzikale theatersolo met Inez Timmer als Coco Chanel.
Coco Chanel, wat een vrouw, wat een grande dame, wat een legendarische persoonlijkheid!
Coco Chanel is een voorstelling van Stichting TheaterINEZiatief.
U kunt deze voorstelling per direct bij Inez Timmer  boeken.
Overige informatie stuurt zij u graag toe.

*Harpconcert door Regina Ederveen
door Regina Ederveen, professioneel harpiste.
U kunt dan denken aan:
1) 'Weg van de harp'
harp solo concertprogramma over Rosa Spier door Regina Ederveen - harp
Meer info hier.
2) 'A Celtic Harp Dream'
Meer info hier.
3) 'Parels uit de schatkist van de harpmuziek'
harp solo concertprogramma met hoogtepunten uit de harpmuziek. Uit een schatkistje haalt ze attributen, als opmaat voor telkens het volgende stuk. Hierbij vertelt zij anecdotes of geeft achtergrondinformatie.

 • Meer info bij Extra informatie.

*lezing / workshop bloesemtherapie door Gea Pool
Gea Pool, natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in bloesemtherapie.
De insteek zal dan zijn bloesems – de achtergrond en historie  - inleiding in de bloesemtheorie – de helende werking ervan – wat kun je er zelf mee. Dit kan door middel van een Prezi presentatie of PowerPoint presentatie. Vrouwen kunnen ook zelfwerkzaam worden door het invullen van een vragenlijst zodat men weet welke bloesems op dit moment het beste bij hun passen. Verder heb ik workshopmateriaal en folders die ik kan gebruiken. Als u wilt,  is het mogelijk dat ik het één en ander verder mondeling kom toelichten en kan ik materialen meenemen.

 • Voor meer informatie klik hier.

*Lezing Oriëntaalse dans door Samiera
Samiera geeft lezingen over de Oriëntaalse dans (buikdansen) voor allerlei groepen, maar ook heel vaak op bijeenkomsten van Vrouwen van Nu. Haar eerste lezing (try-out) was voor Vrouwen van Nu in Haren. Zij heeft veel lezingen gegeven voor Vrouwen van Nu in Drenthe.
Programmapunten uit haar  lezing:
vertelling over de geschiedenis van de Oriëntaalse dans, 2 of 3 buikdansdemonstraties, muziekritmes luisteren, levensverhaal van Mata Hari, haar ervaringen van 30 jaar artiest zijn.

 • Meer info en foto’s staan op haar website.
 • Zie ook bij Extra informatie.

* Avondlezing of koffieochtend bij Herbergier Oldeberkoop
Voor een (gratis) avondlezing of koffieochtend van ongeveer 2 uur, kunt u meer informatie opvragen bij de zorgondernemers van Herbergier Oldeberkoop. Er zijn geen reiskosten verschuldigd. Een kop koffie is voldoende.

*Over Bijen, Honing en meer
Anderhalf uur praat ik met u over bijen, bloemen en gezondheid aan de hand van dia’s. Maar ook dat er in Japan kinderen bloemen moeten bestuiven omdat er geen bijen genoeg zijn en wat is nou goede honing en welke verschillende soorten honing zijn er. Maar ook over Apitherapie (bijenprodukten).

 • Lees meer bij Extra informatie.

*Gewichtsbeheersing en gezonde leefstijl
Gerda Haan, gewichtsconsulente, geeft lezingen over gewichtsbeheersing en gezonde leefstijl met aansluitend een workshop gezonde hapjes maken.

 • Klik hier voor meer informatie.
 • Voor vragen: Gerda Haan, e-mail  

*De Groninger Zilverkamer
Oude Kerkstraat 1
9901 JB Appingedam
T 0626588992
Bij Extra informatie vindt u het verhaal over de zilverkamer maar ook informatie over tentoonstellingen.
Er is de mogelijkheid voor een lezing en/of een rondleiding. Ook is er voldoende ruimte voor het nuttigen van een kopje koffie of thee. Entree bedraagt € 5.00 maar met een kopje koffie er bij € 6.00.

* Een gebalanceerd lichaam, een weldaad voor je leven.
Workshop/Lezing EnergiemedicijnOnderzoek heeft aangetoond:
1 Dat de ontwrichting van een energie-aanbod vooraf gaat aan (en daarmee een voor bode is van) ziektes in specifiek organen die door de meridianen gevoed worden.
2 Dat meridianen waarvan energie ontwricht is goed therapeutisch behandeld kunnen worden. Meridianen beïnvloeden elk orgaan en elk fysiologisch systeem, het immuunsysteem, zenuwstelsel, endocrien systeem, de bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering, botstructuur,  spieren en het lymfesysteem.

Hier kun je zelf actief in zijn door éénvoudige oefeningen die ik zal geven op de lezing/ workshop energiemedicijn.

 • Lees meer bij Extra informatie en op mijn website.

*De Landskeuken in Roden
De Landskeuken op Landgoed Mensinge in Roden is een uniek kenniscentrum op het gebied van koken. Tradities en gebruiken vanuit  een historisch perspectief, maar ook de nieuwste ontwikkelingen in kooktrends.
Ons doel is het actief koken en proeven met elkaar en overdracht van kennis in De Landskeuken combineren met een aangenaam bezig zijn.
Foto's van een excursie georganiseerd door de Commissie Wonen naar de Landskeuken.