Onze reizen, dagtocht en LAW

De reiscommissie heeft op 3 september 2020 voor het eerst sinds lange tijd weer vergaderd. De grote vraag tijdens dit overleg was hoe verder? En eerlijk gezegd weten we het niet.

Is het  wel verantwoord om met elkaar op vakantie te gaan?  Kunnen we veilig met elkaar op een terrasje zitten? Mogen 2 dames, niet behorende tot 1 huishouding, samen op een tweepersoonskamer?  Allemaal vragen waar ook wij geen antwoord op hebben. 

Wat betekent dit voor u?

 • Deelnemers aan het Groninger Borgenpad (LAW):
  • Wij zijn voornemens om in maart 2021 te starten met het Groninger Borgenpad.  Misschien moeten we dan wel met een mondkapje in de bus, maar dat is maar voor even. En als wij een lunchpauze kunnen regelen, waar we 1,5 meter afstand kunnen garanderen, dan moet dit volgens ons lukken. Lees meer over deze lange afstandswandeling
 • Deelnemers aan de dagtocht:
  • De dagtocht gaat in 2021 niet door.
 • Deelnemers aan de wandeling in Zuid-Limburg (Krijtlandarrangement):
  • Omdat we nog met heel veel vragen zitten, vinden we het op dit moment niet verantwoord om een wandelevenement te organiseren en hiervoor een hotel te reserveren in het eerste halfjaar 2021. We hopen  in het tweede halfjaar van 2021 dit wandelevenement alsnog te kunnen organiseren.
 • Deelnemers aan de vaar/fietsvakantie rondom Amsterdam:
  • Deze vakantie gaat definitief niet door. Je verblijft met 15 dames op de boot in een beperkte ruimte, en slaapt met z’n tweeën in een kleine hut.  Dit zien we als reiscommissie niet zitten.  Wellicht dat we in het tweede halfjaar 2021 nog een fietsvakantie kunnen organiseren. Mocht dit zo zijn dan hoort u van ons.
 • Deelnemers aan de reis naar Albanië:
  • De reis is in overleg met het reisbureau uitgesteld.  We hebben 3 september  met het reisbureau gebeld. Ook zij kunnen nog niets vertellen over de reizen naar Albanië in 2021. In Albanië is het op dit moment code oranje. Dit betekent dat alleen de noodzakelijke reizen naar dit land zijn toegestaan. Wij hebben besloten dat een reis naar Albanië in het eerste halfjaar niet kan plaatsvinden. Mocht de situatie veranderen dan wordt bekeken of dit in het tweede halfjaar van 2021 mogelijk is.

We begrijpen heel goed dat bovenstaande u geen duidelijkheid geeft. Op dit moment kunnen we u dit ook niet bieden. Zodra er meer duidelijkheid is, hoort u natuurlijk van ons. Mocht u als deelnemer besluiten van uw reis (LAW) af te willen zien, laat het ons dan even weten.

Wij als reiscommissie hopen in 2021 samen met u op pad kunnen.

Blijf gezond en hopelijk tot ziens in 2021

Uw reiscommissie,
Eef Wiegman, Marjan Jansen, Ria Smaal, Ria Hettinga en Wobbie Krijger

Vragen?
Neem contact op met reiscommissie via reizen@kpnmail.nl of bel even. Tel: 06 53643206 of 050 3021621.