Boeken 2020/2021

In het schema hieronder ziet u welke boeken we het komende seizoen lezen. We beginnen in oktober met het boek "de kaalvreter" van Machteld Siegmann.

Bespreking boekTitelSchrijver
gaat niet doorDe kaalvreterMachteld Siegmann
gaat niet doorVallen is als vliegenManon Uphoff
13-1-2020LannyMax Porter
3-3-2021Op aarde schitteren we evenOcean Voung
  • Meer over deze boeken leest u bij extra informatie onderaan deze pagina
  • U zult begrijpen dat we de leeskringavonden dit najaar (7 oktober en 4 november) niet  door kunnen laten gaan.We sluiten daarmee aan op het beleid van de SLD. In plaats fysieke bijeenkomsten komen er digitale lezingen. meer hierover leest u bij extra info onderaan deze pagina.

Een leesgroep bij u in de buurt
Hebt u belangstelling voor een leesgroep, maar zijn die niet in uw omgeving, dan kunt u zich ook in verbinding stellen met Senia. www.senia.nl. Senia heeft bijna 1000 leesgroepen over het hele land verspreid.

Als u zich aanmeldt als belangstellende zorgt Senia ervoor dat u aansluiting vindt bij gelijkgezinden in uw eigen woonplaats. Kijk allereerst eens bij het programma van uw keuze of er plaatsen vrij zijn in groepen die al bestaan. Dan komt u in een ervaren groep en kunt u meteen beginnen. Of kijk of er nieuwe groepen in oprichting zijn. Is dat allebei niet het geval? Dan onderzoekt Senia of er een nieuwe groep opgericht kan worden. Vul een formuliertje in bij het programma van uw keuze en Senia brengt de bal aan het rollen.

Aanraders
Nu u ongetwijfeld meer thuis zit komen deze aanraders wellicht goed van pas. Aanraders zijn boeken die de top 4 (de 4 boeken die we het komende seizoen gaan bespreken) net niet hebben gehaald.

Veel leesplezier!

Het pad van de gele slippersKader Abdolah
PastoraleStephan Enter
't Hooge nestRoxane van Iperen
Uit het leven van een hondSander Kollaard
De vlucht van Gilles SpeksneijderM.M. Schoenmakers
SchemerlandBerthe Spoelstra
De mannen van MariaAnneloes Timmerije
Het mooiste verhaal van mijn familieNelleke Zandwijk
  • Meer over deze aanraders vindt u bij extra informatie onderaan de pagina
 

Overige
Van de literatuurclubs Drenthe kregen we een nieuwsbrief (leestekens oktober 2020) met daarin interessante onderwerpen. Misschien zit er iets voor u bij. U vindt de nieuwsbrief bij extra informatie