Boeken 2019/2020

In het schema hieronder ziet u welke boeken we het komende seizoen lezen. Ook ziet u in dit schema wanneer de boeken worden besproken.

Datum besprekingTitelSchrijverBespreker
31-10-2019Huis in brandKamila ShamsieEsmé van den Boom
26-11-2019De tweelingparadoxNowelle BarnhoornRudy Kamminga
22-01-2020BlindgangerMichael OndaatjeKlaas van der Schaaf
11-03-2020De vrolijke verrijzenis van AragoTomas LieskeWillem Goedhart

De besprekingen worden gehouden in de bibliotheek van Haren, Brinkhorst 3, 9751 AS Haren. Ze beginnen om 19.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro p.p. per keer (excl. koffie of thee). De leden van de Stichting Literatuurclubs Drenthe hebben gratis toegang.

  • Meer over deze boeken en de besprekingen leest u bij extra informatie onderaan deze pagina

Een leesgroep bij u in de buurt
Hebt u belangstelling voor een leesgroep, maar zijn die niet in uw omgeving, dan kunt u zich ook in verbinding stellen met Senia. www.senia.nl. Senia heeft bijna 1000 leesgroepen over het hele land verspreid.
Als u zich aanmeldt als belangstellende zorgt Senia ervoor dat u aansluiting vindt bij gelijkgezinden in uw eigen woonplaats. Kijk allereerst eens bij het programma van uw keuze of er plaatsen vrij zijn in groepen die al bestaan. Dan komt u in een ervaren groep en kunt u meteen beginnen. Of kijk of er nieuwe groepen in oprichting zijn. Is dat allebei niet het geval? Dan onderzoekt Senia of er een nieuwe groep opgericht kan worden. Vul een formuliertje in bij het programma van uw keuze en Senia brengt de bal aan het rollen.

Stichting de Literaire Hemel organiseert literaire bijeenkomsten
Deze stichting organiseert elk seizoen literaire bijeenkomsten in De Amer.  Schrijvers worden geïnterviewd door Annette Timmer en Albert Haar.  Het  complete programma kunt u downloaden op www.literairehemel.nl

 "Tom Liefde leven na je dood" van Desiré Hessing
Na de ziekte en overlijden van haar man schreef Desirée Hessing het boek ` Tom Liefde leven na je dood.` Een boek met als leidraad de liefde leven ten tijde van ziekte en verlies. De liefde leven als de dood nadert vraagt keuzes, grenzen en moed. De liefde leven na het verlies van een dierbare is naast een zoektocht ook een uitdaging die troost kan bieden. Het boek kan handvatten, bieden, inspireren, een voorbeeld zijn maar dient niet als leidraad.

  • Desirée Hessing geeft lezingen, workshops en groepsgesprekken over onderwerpen die in het boek behandeld worden.
  • Meer weten over het boek of over de lezingen, workshops of groepsgesprekken? Kijk dan bij extra informatie of op de website van Desiré Hessing www.desireehessing.nl

 

En verder....
Het Provinciaal Bestuur houdt u via de website op de hoogte van nieuws, aanvullingen en wijzigingen over leeskringen en lezen. Raadpleeg deze dan ook regelmatig.
Heeft u belangstelling voor een cursus/workshop of een gespreksleider? Stuur dan een mail naar vrouwenvannu.prov.gron@gmail.com
Het Provinciaal Bestuur kan dit bij voldoende deelname verzorgen.