Boerin Agnes

Verslag van de presentatie door boerin Agnes.

Boerin Agnes vertelde ons in ruim een uur haar levensverhaal met zeer veel "ups en downs"

Haar verhaal begon met het in leven houden van een bijna niet levensvatbaar zwart kalfje. Ze was weken druk met flesvoeding - maar met succes! Het was een stierkalfje en hij werd helaas verkocht, ja zo gaat dat op de boerderij.

Haar ouders vertrokken vanuit Zuid-Nederland naar Gasselternijveen en kochten daar de boerderij. Agnes vond in die omgeving een partner, dus niet via de bekende serie "Boer/boerin zoek vrouw/man" van de TV. waarvan bijna heel Nederland haar kent.

Grootste plannen hadden zij toen ze samen de boerderij van haar ouders overnamen. Het plan was 200 koeien maar helaas de overheid gooide roet in het eten en dit aantal moest rigoreus worden teruggebracht! De bank trok zich terug voor de financiering van hun 1e bedrijfsplan.

Om toch een inkomen te krijgen voor hun gezin hebben ze diverse mogelijkheden bekeken en hun werkzaamheden bestaan nu uit het verzorgen  van 35 koeien en wat jong vee. Daarnaast verzorgt Agnes lezingen, middagen voor basisschool leerlingen om te laten zien dat de melk niet uit de supermarkt kom!

Verder heeft zij een winkel met diverse boerderij produkten en ook een advocaat makerij- Wij hebben geproefd en ik denk dat jullie het wel met mij eens zijn - het smaakte voortreffelijk.

Bij alle extra activiteiten die ze nu hebben, heeft ze veel profijt gehad van haar landelijke bekendheid als" Boerin Agnes" Er kwam hulp uit het hele land van mensen die een idee hadden wat ze erbij konden doen - Zo ook de advocaat makerij en de vele bussen die nu na corona gelukkig weer langs komen om haar boerderij te bekijken.

Wat een doorzettingsvermogen heeft dit echtpaar getoond. In één woord geweldig!

Haar hele verhaal heb ik geprobeerd samen te vatten in dit verslag.

We hadden een leuke, leerzame en gezellige middag samen.

Carla Berenschot