bezoek aan Gees in wintersfeer

Op vrijdag 29 november was er een evenement in Gees, nl. Gees in wintersfeer. Het prachtige dorp Gees met zijn karakteristieke Saksische boerderijen , was  omgetoverd in een sfeervol verlicht winterdorp.

We waren om 14.00 uur in 't Moatie, 17 vrouwen voor  2 x koffie/thee met 1x gebak( voor eigen rekening  E7,50).Het was heerlijk, We genoten van appeltaart, boerenjongens taart en kwarktaart en van gezellig kletsen.  Om ongeveer 15.00 uur vertrokken we naar Gees. 

 

In Gees rijden we naar een parkeergelegenheid, heerlijk in het open veld, beetje drassig, maar we hadden een plek. Er was een plattegrond bij de start. De huifkar was nog even niet te zien, maar de boerderijen waar iets te zien was, begonnen gelijk.Er is een prachtige ijssalon met allerlei soorten ijs en gezellige zitjes, helaas hadden we de koffie en gebak net op. We zagen een kaarsenatelier, en kwamen langs 2 prachtigen zwienen op een veldje. In de tent vertelde men alles over het  voederen van de varkens, zodat er straks op ons bord een heerlijk stukje vlees ligt. Wij zagen kniepertjes, zelfgemaakte jam, noten, olijven en kaas en natuurlijk vers gerookte paling. Er waren kransen van natuurlijk materiaal, decoratie, kleding zoals sjaals en woonassesoires. We zagen keramiek en geurflessen, kraam van pompdoek( schorten ,theedoek, zakdoek ed.) Om half zes hadden we afgesproken bij De Zwerfkei voor koffie of iets e.d. Trijnie en Margreet hadden ter plaatse nog een zaaltje kunnen veroveren voor ons. Omdat het etenstijd was, konden we snert, stamppot of pannenkoeken bestellen en zo zaten we even later te smullen van ons "diner". Hierna bekeken we nog 10 boerderijen en kwamen bij de opstapplaats voor de huifkar. We reden terug door een prachtig verlicht Gees naar de parkeerplaats, even zoeken naar de auto en daarna terug naar Gasselte. Wie het gemist heeft, jammer,jammer. De aktiviteitencommissie wordt hartelijk bedankt voor het organiseren van deze middag/avond.