Op reis in 2019

De Commissie Reizen Fryslân heeft voor het komende jaar 3 reizen op het programma. 
Dagprogramma en aanmeldingsformulier zie bij extra informatie!

Opgelet!
De inschrijfdatum voor de 3 reizen is verlengd!

 

7 daagse tuin en cultuurreis Malta (vliegreis)
12 t/m 18 mei 2019

Malta in bloei – Reisleiding Annemarie Aardewerk
Malta is een parel van de Middellandse Zee. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, een prachtige kustlijn en een heerlijk klimaat. De burchten herinneren aan de kruisvaarders en aan de Maltezer Ridders. En het landschap wordt gesierd door olijf- en amandelbomen, cipressen, tamarisken, mimosa en oleanders. Toch is het eiland voor velen nog altijd een verrassing. Ontdek nu zelf de verborgen schatten van het eiland en haar schilderachtige hoofdstad Valletta. Ter verkenning van het eiland maken we per boot een ‘Drie Steden’ tour. Met een bezoek aan Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Deze plaatsen bieden een boeiend inzicht in de geschiedenis van Malta en laten het authentieke eilandleven zien. De tuinen die we bezoeken zijn o.a. de Argotti Botanische Tuinen en de Upper Barakka Gardens in de hoofdstad. Ook brengen we een bezoek aan Palazzo Parisio het privéhuis van Barones de Tabria met haar bloemrijke barokke tuin.
Een bezoek aan Malta is niet compleet zonder een bezoek aan het kleinere zustereiland Gozo. De boottocht duurt ongeveer 25 minuten. Het landschap is groen, maar de stranden kleuren rood en wit van rotsen of zand. De middeleeuwse citadel Rabat is met haar okergele huizen zeer pittoresk en geeft een adembenemend uitzicht over het eiland.

uiterste inschrijfdatum: 1 maart 2019
prijs € 1098,- incl. half pension, 4 lunches, fooien en excursies
toeslag 1 pers.kamer € 124,-
reisorganisatie: dalstra reizen
opgave en info bij siepie van der leij
t: 0517-233460 of e: siepie@daamvanderleij.nl

8 daagse busrondreis Schotland ‘the Highlands and the Lowlands’
21 t/m 28 juni 2019

Ontdek de overweldigende natuur en het mystieke spel van wolken, water en bergen die Schotland, jaar in jaar uit, in de mooiste kleuren hult. Een rondreis waarin u kennis maakt met de kenmerken van dit land; de clans, whisky, doedelzakken, de vele kastelen en plaatselijke legendes zoals het Monster van Loch Ness. Van the Lowlands tot the Highlands. Maar ook het stedenschoon van Edinburgh en Glasgow.
Edinburgh de oude hoofdstad van Schotland is een fascinerende stad met een rijke geschiedenis. Dit ”Athene van het Noorden” telt vele bijzondere gebouwen, geplaatst op de werelderfgoedlijst van Unesco. Trekpleisters van de stad zijn onder ander het majestueuze Edinburgh Castle.
In Bo’ness stappen we in voor een twee uur durende rit met een historische stoomtrein.
De reis voert ons door een gevarieerd en lieflijk landschap.
Vele excursies zijn inbegrepen o.a. Scone Palace, Loch Ness Experience, Boottocht Loch Lomond en Gretna Green smederij en een Schotse avond met 4 gangendiner.
De overtocht is via IJmuiden naar New Castle met de SFDS – seaways.
Dinerbuffet, overnachting en ontbijtbuffet aan boord.
Bent u er klaar voor om dit alles – en nog veel meer – te ontdekken?

uiterste inschrijfdatum: 1 maart 2019
prijs € 1089,- incl. half pension, 6 lunches, fooien en excursies
toeslag 1 pers.kamer/hut: € 198,-
reisorganisatie dalstra reizen
opgave en info bij siepie van der leij
t: 0517-233460 of e: siepie@daamvanderleij.nl

8 daagse fietsreis langs rivier de Werra (Duitsland) met cultuur historische bezienswaardigheden.
5 t/m 12 juli 2019

Voor u speciaal samengesteld:
In het Thüringerwoud fietsen we langs rivier de Werra. We passeren wisselende landschappen,  mooie burchten en schilderachtige stadjes met vakwerkhuizen.
Fietsen met zo nu en dan culturele bezienswaardigheden. Er zijn enkele fietsdagen en op andere dagen is er een combinatie gemaakt van een dagdeel fietsen en daarna ruimte voor mooie steden te bezoeken met hun bezienswaardigheden. Naar Meiningen, de geboortestad van Bach. Coburg met internationale kunstverzamelingen, de stad waar Johan Strauss stadsburger werd. In Immelhorn vinden we steenzout. Optioneel is het bezoeken van kasteel de Wartburg waar Maarten Luther de Bijbelvertaling schreef. We passeren een wachttoren en een stukje van de muur uit de Koude Oorlog. Optioneel is ook het bezoeken van herinneringscentrum van Kamp Buchenwald, maar u mag ook de route op de fiets vervolgen.
Een leuke reis met veel fietsen, cultuur en gezelligheid!

uiterste inschrijfdatum: 1 april 2019
prijs € 950,- incl. half pension, 6 lunchpakketten en 2 lunches en fooien.
toeslag 1 pers.kamer € 115,-
reisorganisatie: dalstra reizen
categorie: 1 tot 1½ fiets
opgave en info bij fokje boersma
t: 06 22819920 of e: fokjeboersma1@gmail.com