Verslag en video 90 jaar jubileum.

Jubileumfeestdag met Koninklijk tintje. 

12 oktober vierden we met 830 leden ons 90-jarig jubileum van Vrouwen van Nu in theater Orpheus in Apeldoorn. Directeur Carla Weijers sprak de dag aan elkaar. (video van de dag op einde pagina)
Het was een feest om nooit te vergeten, met Prinses Beatrix als bijzondere gast. De Prinses heeft het ochtendprogramma bijgewoond en het jubileumkunstwerk op het podium onthuld dat door de leden afgemaakt moet worden..

Sanne Bakker gaf een adembenemend harpconcert.
Verschilmaker 2021 Cheyenne Haatrecht vertelt wat haar drijfveren zijn om met haar vrouwenkracht de wereld een stukje mooier te maken. 

De Pauwergirls hadden een spetterend optreden en blikten terug op 90 jaar Vrouwen van Nu.  
Aan het einde van de ochtend had de prinses met een aantal leden van de vereniging een gesprek.   

De 10 uitverkorenen uit elke provincie één zaten aan drie tafels waar de prinses bij ging zitten en vragen stelde. Zij liet  ieder haar verhaal liet doen, het was een bijzonder geinterresserd en ontspannen gesprek. Het leuke was; dat ze zelf ook naar aanleiding van de gesprekken, anekdotes uit haar gezin vertelde.

Tijdens de lunch was er tijd om elkaar te ontmoeten en om te 'dwalen door de zalen',  langs de provincie stands.  Ook kon je je stem uitbrengen op jouw favoriete handwerkstuk bij de Wedstrijd Kennisnetwerk Textiel.

Met een  glas prosecco gingen we terug  naar de grote zaal.  Tien vrouwen van nu, uit elke provincie één werden benoemd tot  Vrouwen van Nu vrouw 2021. Zij werden toegesproken door de landelijk voorzitter Reineke van der Woude, kregen een speld en werden toegezongen door de Powergirls.
Als uitsmijter Vrouwen van Nu De Musical door Irene van der Aart ,Kees haar medespeler en een toetsenist.

 
  

Kijk hier de jubileumdag terug

Fotoalbum Jubileumfeestdag

 

Dinsdag 12 oktober was het spetterende feest ter ere van ons 90-jarige jubileum. Op deze plek zullen steeds meer foto's van het jubileum te vinden zijn. De foto's zijn te downloaden, door de foto aan te klikken en dan rechtsboven op de drie puntjes onderelkaar te klikken, en dan downloaden.

Aankomst en vertrek Prinses Beatrix.

Ochtendprogramma plenaire onderdeel in de theaterzaal.

Tafelgesprekken; Prinses Beatrix in gesprek met de 10 Jubileum Vrouwen van Nu.

Dwalen door de zalen

Middagprogramma met o.a. huldiging Jubileumvrouwen, Vrouwen van Nu - De Musical en uitreiking wisseltroffe Textielwedstrijd

Heb je de Jubileumdag gemist of wil je nog even nagenieten van deze geweldige feestdag.

Kijk het dan hier terug;
Ochtendprogramma; met harpiste Sanne Bakker, presentatie van Cheyenne Haatrecht, onthulling van het Jubileumkunstwerk door Prinses Beatrix en optreden van de Pauwergirls.

Middagprogramma; met huldiging 10 Jubileum Vrouwen van Nu met muzikale omlijsting van de Pauwergirls, Vrouwen van Nu De Musical door Irene van der Aart & Friends, uitreiking wisseltroffie van de Textielwedstrijd, aankondiging Jaarthema 2022.
 

Helaas heeft niet iedereen de kans gekregen om op de Jubileumfeestdag de documentaire te bekijken “Vrouwen van het land” van Annejet Brandsma, die tot stand is gekomen door o.a. een sponsorbijdrage van Vrouwen van Nu en waaraan een aantal leden van Vrouwen van Nu hebben meegewerkt.
Daarom heeft Annejet speciaal voor de leden die aanwezig waren op de Jubileumfeestdag de documentaire beschikbaar gesteld om alsnog te kunnen kijken. De film is tot 31 december 2021 via onderstaande link te bekijken.

vvn.annejetbrandsma.nl

Gebruikersnaam: VVHL

Wachtwoord: Jubileum2021

De gebruikersnaam is helemaal in hoofdletters. De J in het wachtwoord ook.