Fietsdag rond Zeewolde 2-08-2022

Foto's van de Provinciale fietsdag van de commissie Cultuur en Tuinen van Vrouwen van Nu Flevoland
op 2 augustus georganiseerd door de afd. Zeewolde.
Klik op onderstaande link.
https://1drv.ms/u/s!Agt3Z3M5AR3zjkq1yn316CKp0Twm?e=mJdIM5

Vrouwen van Nu fietsten in Zeewolde

Op dinsdag 2 augustus kwamen 27 leden van Vrouwen van NU Flevoland om 9.30 uur bijeen om samen een dagje te fietsen in Zeewolde.

Natuurlijk weer mooi weer, we zijn bijna niet anders gewend. Iedereen had een elektrische fiets bij zich en twee dames zelfs een fiets met drie wielen.

De Buren, het nieuwe restaurantje van Coloriet, was de verzamelplaats waar de koffie met cake werd gepresenteerd. Vandaar gingen we lopend naar het Bankje aan het Marktpad. Dit bankje is geschonken aan Zeewolde door onze vereniging en is een Social sofa. Hannie Dekker heeft ter plekke ons het een en ander verteld en duidelijk aangewezen wat er zoal op te zien is en hoe het tot stand kwam, een heel bijzonder verhaal.

Per fiets werd de tocht gestart in twee groepen, voorop twee met gele hesjes en afgesproken hoe aangegeven werd als er tegenliggers waren. Via het Beukenlaantje langs het Horsterpark en over Bosruiterweg langs het Polenhotel waar 600 mensen wonen, sommigen werken ook buiten Zeewolde. Aan de rechterkant ligt de Hoge Vaart en via de brug gingen we daarover en toen volgden we dat kanaal terug naar de Spiekweg. We passeerden toen vooral fruitbedrijven. Natuurlijk ook uitzicht op de heel hoge windmolens.

We stopten voor een bijzondere uitleg van een veelzijdig fruitbedrijf van de familie Smits aan de Sterappellaan. We zagen veel en we hoorden nog veel meer over de bijkomende activiteiten die die mensen allemaal organiseren. Geweldig goede vertelster en toen ook nog een prachtige winkel waar heel veel te zien en te koop is. Hier hebben ook onze meegebrachte lunchpakketten opgegeten, en een flesje sap, keuze uit heel veel verschillende soorten fruit, gedronken!

De route werd vervolgd, via de Knarsluis, onder de Gooiseweg door langs de Biezenburcht naar het Tulpeneiland. Hier ligt de Ark van Noach, bovenin de Ark ook een restaurant, daar weer een drankje (geschonken door onze eigen vereniging). De hoge Ark geeft een mooi uitzicht en ook de tulpenstoeltjes buiten werden even bewonderd terwijl Thea heel veel vertelde over het eiland en wat er meer te zien was. Weer verder fietsen langs de “Potloden” naar het Gemeentehuis, waar toevallig ook nog de burgermeester informatie gaf over enkele kunstwerken.
Langs het oorlogsmonument naar de tuin van Hilly Nieuwenhuis. Mooie tuin en een mooi verhaal en vooral voor ieder een lekker stuk meloen! Sorry, we zagen nog veel meer bijzonderheden, maar te veel om alles te vernoemen. Ik raad ieder die dit leest en niet bij deze groep was, ga ook deze ronde fietsen, je zult ons dorp echt gaan waarderen!

Einde van de tocht weer bij de Buren, daar weer een drankje en een hartig hapje. En vooral Dank aan ieder die deze dag organiseerden. Ik wil niemand vergeten, dus aan ALLEN dank! Het was geweldig!

Toos van Stokkum

 
Over Zeewolde

leg je oor eens in het verleden

toen het nog geen polder was.

nog geen huizen en geen mensen

nog geen bomen en geen gras.

Zeg me wat je toen kon horen:

"stilte" had het hoogste woord.

slechts de winden en het water

meer werd er toen niet gehoord.

Zeewolde heeft een stem gekregen

wat hier gebeurde is uniek

de "Stilte" hoort  bij het verleden.

Het is nu een en al muziek.