Cursus zoomen voor leden

Zoomen op de camping …….

De mussen vallen van het dak als ik dit stukje schrijf. Buiten is het 37 graden, met de neus in de ventilator is het met 33,5 graden binnen wel te doen.

Oei wat is het heet deze dagen en jakkes wat heeft premier Rutte weer een donderpreek gehouden over de tweede Corona golf die op ons af lijkt te komen.

Hebt u dat nou ook; ben je eerst zo hoopvol dat het de goede kant uit gaat en dan boem bats ….. alle plannen die je in jouw achterhoofd bewaarde die kunnen dan ook weer niet omdat het onzeker is en blijft wat dat virus gaat doen. Het heeft en houdt ons in de greep. Er is geen ontkomen aan.

Laatst vertelde iemand me dat de aanschaf van een agenda voor 2020 zijn grootste miskoop was geweest.

Laten we er maar een grapje van maken, we zitten allemaal in het zelfde schuitje en zullen moeten  roeien met de riemen die we hebben.

Tot het einde van dit jaar zie ik (nog) geen mogelijkheden om samen te komen in de setting zoals we dat gewend waren binnen onze afdelingsstructuren. De meeste ruimtes lenen zich er niet voor om met een aantal leden op anderhalve meter afstand bij elkaar te komen.

Dus wil je contact houden, doe dat in een kleiner verband en hou je aan die anderhalve meter!

Nog een goed alternatief – samen Zoomen – op een afgesproken tijd kruipt een ieder achter haar computer en maakt contact met degene die mee wil doen ……

Vanuit het landelijk bureau worden “Zoom cursussen” georganiseerd en met een paar instructies en wat handige tips heb je het zo onder de knie!!

En waar je bent is geen probleem; als je Wifi hebt en een laptop of tablet of mobiele telefoon met camera dan kun je al meedoen.

Tijdens de ledenraad van 19 juni j.l. spraken we een van de deelneemsters die op dat moment in Zwitserland verbleef. En toen ik onlangs meedeed aan een Zoom cursus die door het landelijk bureau werd georganiseerd logde ik in vanaf de camping. Zo simpel is het.

En uiteraard had ik ook last van koud water vrees maar Evelien was een uitstekende coach die mij (en anderen) er zo doorheen hielp.

Nee, je hoort mij niet zeggen dat dit Zoomen of Zoom-vergaderen het normale vergaderen moet gaan vervangen maar als het niet anders kan is het een uitstekend alternatief. Het proberen waard.

Als PB Flevoland organiseren we dit jaar geen inspiratiedag op locatie. We zien geen mogelijkheid om met een 100-tal dames op anderhalve meter van elkaar, bij elkaar te komen.

Wat we wel zouden kunnen organiseren is een Zoom meeting c.q. Zoom introductie cursus.

Wie interesse heeft geeft zich op bij ons secretariaat door haar e-mailadres te sturen aan;  vrouwenvannu.pbflevoland@gmail.com en wij gaan ervoor zorgen dat we begin november inspiratie op kunnen doen met Zoom. Hopelijk krijgen we zoveel aanmeldingen dat we moeten gaan Zoomen in verschillende ploegen. We gaan het zien, we gaan het meemaken!

Sterkte in de komende tijd die weer veel geduld van ons zal vragen.

Maar zorg voor elkaar en blijf gezond, graag tot Zoom!! Marjo van der Sluijs.

Klik ook op onderstaande link voor informatie!