jaarprogramma 2020

7 januari 2020: Lauwersmeergebied
Boswachter Jaap Kloosterhuis vertelt ons deze avond over het ontstaan, het heden en de toekomst van het Lauwermeersgebied.

11 februari 2020: jaarvergadering
Na het zakelijke gedeelte laten we wederom het afgelopen jaar in foto's zien. De rest van de avond zullen we op een gezellige manier invullen.

woensdag 4 maart 2020: Eéndagsbestuur
Let op: dit is op een woensdagavond.
Het is altijd een verrassing wat het ééndagsbestuur deze avond voor ons in petto heeft. 

14 april 2020: Jan Veenstra en Marga Kool
Heel lang schreven ze elke week gezamenlijk een column voor het Dagblad van het Noorden, waarin ze reageren op elkaars hebbelijkheden, alledaagse ergernissen en verwonderingen. Dit vooral met kleine steekjes onder water. Ook tijdens het optreden reageren ze op elkaar, zoals ze in de columns deden.

8 september 2020: Op reis met een ezel
Margo Huggers uit Zwolle maakte in 2012 samen met haar ezel een trektocht van 1500 kilometer richting Zuid Frankrijk. Vanavond vertelt ze over haar ervaringen tijdens deze vier maanden durende tocht.

Helaas gaan de bijeenkomsten vanaf oktober niet door i.v.m. de corona.

Alle leden hebben in het voorjaar een bloemetje gekregen en in de winter een amaryllisbol in waxz.

13 oktober 2020: Bebbelegoegies
Henk Hooijer verzorgt deze avond een programma met liedjes, gedichten en verhalen over alledaagse dingen. Vooral de onderwerpen "ouder worden" en "het verschil tussen man en vrouw" komen hierbij veel aan de orde.

27 oktober 2020: Hersenletsel
Wim Stadman uit Groningen vertelt als ervaringsdeskundige wat de gevolgen voor de naasten zijn als iemand getroffen wordt door niet aangeboren hersenletsel.

10 november 2020: De weg van olympisch kampioen
Niemand vergeet ooit de gouden medaille op de olympische spelen 2012 in Londen. Maar wat ging daar allemaal aan vooraf. Huite Zonderland (vader van Epke) vertelt over de weg die het gezin is gegaan voordat Epke dit geweldige resultaat bereikte.

8 december 2020:
kerstavond