KNGF geleidehonden

PLASTIC DOPPEN SPAREN VOOR ONZE GELEIDEHONDEN

Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in!
U ontlast het milieu en steunt zo KNGF Geleidehonden. Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van onze geleidehonden.
Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding.


*Let op! U kunt doppen alléén afleveren bij onze speciale inzamelpunten. Het is niet mogelijk de gespaarde doppen in te leveren bij KNGF Geleidehonden.
Alle plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden.
Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten:
- Mineraal- of spuitwater
- Frisdrankflessen
- Melk- of yoghurtpakken
- Fruitsap pakken
- Sportdrank
- Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
- Zepen en shampooflessen
- Deo-en spuitbussen
- Slagroombussen
- Pindakaas- en chocoladepastapotten

De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden, omdat de zakken vaak langdurig bij de inzamelpunten opgeslagen staan. Tevens wordt dringend verzocht om de doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt en onze chauffeurs heel veel tijd. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden.
 

Meest gestelde vragen
Hoeveel doppen zijn er nodig om een hond op te leiden? De basisopleiding van onze honden kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn ongeveer 8 miljoen doppen nodig.
Wat is de opbrengst tot nu toe? Inmiddels is ruim 20.000 kilo aan doppen ingezameld (oktober 2015). Dit betekent één basisopleiding voor een geleidehond!

Is er een einddatum voor de actie? Wegens het grote landelijke succes zit er geen einddatum aan de actie en gaan wij graag, samen met u, gestaag verder!

Waarom mogen er alleen plastic doppen worden gespaard? De reden hiervoor is dat doppen met 100% zekerheid bestaan uit bepaalde grondstoffen die het recyclebedrijf van ons aanneemt en waar KNGF Geleidehonden vergoeding voor krijgt. Andere plastic voorwerpen vervuilen de lading en brengen hierdoor extra kosten met zich mee.

Wat wordt er na recycling van de doppen gemaakt? Van de doppen worden plastic pallets gemaakt. Niet alleen het plastic recyclen is dus milieubewust. Het spaart ook bomen die anders voor de pallets waren gebruikt.

Wie kan doppen sparen? Iedereen kan doppen sparen. Elk huishouden heeft doppen die veel mensen vaak weggooien. Uiteraard kunnen ook scholen, verenigingen, bedrijven en buurthuizen in actie komen voor KNGF Geleidehonden.
 

In de gemeente Heusden zijn er twee inzamelpunten; de eerste is de COOP in Oudheusden en de tweede in Heusden Gerlanda Vugts, Herptseweg 47 zij heeft een bak buiten staan

In Drunen wordt er ingezameld voor hulphonden voor veteranen, deze doppen mogen voor de deur gezet worden in de Juliana van Stolbergstraat 7.

 

Voor meer informatie zie:

http://www.geleidehond.nl/steun-ons/acties/doppen-sparen-voor-geleidehonden/