Mooi wonen in Dronten

Klik op link voor de foto's.
https://1drv.ms/u/s!Agt3Z3M5AR3zixJHy5XjBnLKs1xz?e=hwDYIf

Toen Oostelijk Flevoland in 1957  met behulp van Gemaal Colijn in Ketelhaven was drooggevallen, duurde het nog vijf jaar voordat de eerste inwoners zich in het dorp Dronten vestigden. "Polderpioniers" werden ze genoemd. aan hen herinnert een beeldje aan De Noord in Dronten: twee jonge mensen die vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Het beeld keek over de vlakte.
Op de foto's is het Gemeentehuis op het Meerpaalplein te zien, daarvoor staat het Airgunners monument. Een propeller van een in1962 gevonden Canadese Lancaster uit de tweede wereldoorlog. Op 4 mei worden onze redders daar herdacht.
Op de muur van het Gemeentehuis is in het baksteen reliëf te zien "De verdwenen zee" hoe hoog het water stond. Aan de andere zijde van het plein staat het Theater  "De Meerpaal" met de over elkaar duikelende beelden die naar binnen willen "Leven op de trap"
Het winkelcentrum "Suydersee" werd in 2006 vernieuwd.
De Kerktoren is een overblijfsel van de oude "Ludgeruskerk" met de beeldengroep "Het Gesprek" ervoor. De nieuwe kerk staat aan de andere zijde van de straat en heeft een mooie raampartij. Bij de haven gaat de brug "De Knip" over de Hoge vaart 
In de polder vindt men Akkerbouw-, veeteelt- en fruitteeltbedrijven. In het voorjaar bloeien de bloembollen en is er een auto- en fietsroute uitgezet.
Kortom het is mooi wonen en recreaëren in de Gemeente Dronten, waar ook de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant onder vallen.