Via de mailbox van het provinciaal bestuur

“Maandag  Wasdag”  verkooptentoonstelling van oud textiel
Vanaf 5 mei t/m 5 juli hangen we in en buiten De Oranjerie allerlei oud textiel aan de waslijn, naast ons assortiment brocante uit Engeland en allerlei bijzondere woonaccessoires. Lees verder>>>

Jaarlijkse Fruitshow ‘Verleden tot Heden’ Museumtuin ’t Olde Ras Doesburg

Ook dit jaar kunnen we bijna niet wachten om u ons mooie fruit te laten zien. Honderden appel- en
perenrassen liggen voor u klaar om bewonderd te worden. Ogen te kort komen is ons doel voor deze show. Uw zintuigen moeten bedwingen op weg naar de appel en peren proeftafels waar je zelf mag proeven, ruiken en beleven. Lekker zitten met een kopje koffie en onze inmiddels beroemde appeltaart. Eigengemaakte jam proeven van onze heerlijke onbespoten vruchten en onze nieuwe oude appel sorteermachine zien en horen draaien? Lees verder>>>

“Maandag  Wasdag”  verkooptentoonstelling van oud textiel

Vanaf 7 mei t/m 7 juli hangen we in en buiten De Oranjerie allerlei oud textiel aan de waslijn, naast ons assortiment brocante uit Engeland en allerlei bijzondere woonaccessoires.

Nostalgische verkooptentoonstelling van oude boven- en onderkleding, bandjes en kant, grote sortering oude stoffen, schortjes, tafelkleden groot en klein, naaiaccessoires, mutsjes, oud geruit beddengoed, schoolhandwerkjes, oude kinderkleding en naaigerei enz. Lees verder>>>

Op zoek naar een leuk uitje? Wat dacht u van de  Karstenhoeve? Wij hebben een nieuwe expositie over de verschillen tussen arm en rijk aan het begin van de 20e eeuw Lees verder>>>

Beste dames,

Jullie hebben het vast wel eens van dichtbij meegemaakt: “haarverlies”. Stress, ziekte, een gevoelige hoofdhuid… Het kan makkelijk leiden tot dun haar, kale plekken of volledige haaruitval. Tijdelijk of misschien zelfs permanent. Zeker als er sprake is van ernstige haaruitval wilt u niet steeds aangesproken worden op uw uiterlijk.
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 vrouwen hier vroeg of laat mee te maken krijgt. Lees verder>>>

Borduurmuseum “Het losse steekje”/Houtsnijmuseum “De losse spaander”
Aan de rand van Barneveld is een uniek museum gevestigd. Een museum waar een grote hoeveelheid borduurwerken zijn tentoongesteld. Ca.1800 borduurwerken zijn tentoongesteld. Naast de borduurwerken bezit het museum ook vele gevarieerde houtsnijwerken.
Bezoek dit unieke museum!
Voor informatie verwijzen wij u naar de in bijlage ingesloten flyer.
Flyer voorkant>>>>   
Flyer Achterkant>>>>

Schenkerij de Sluiswachter 

Op maandag geopend!  Vanaf 1 november zijn wij op woensdag, donderdag en vrijdag gesloten.  Groepen kunnen op deze dagen wel reserveren voor koffie met taart, een lunch of high-tea.

Schilderijen expositie van Ingrid Jantzen en keramiek van Trees Stegeman, buiten en binnen, te zien tijdens openingsuren.

Elke dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur, voor iedereen breicafé. U betaalt alleen koffie of thee en koek.

Landgoed Scholtenszathe Betreft: Landgoed excursie/Lezingen.
Sinds 17 augustus jl. zijn wij gestart met een  project op ons landgoed en hier willen wij u uiteraard kennis mee laten maken.
Wij stellen ons bedrijf open voor bezichtiging en uitleg onder leiding van een educatief medewerkster.
Dit gebeurt door middel van een landgoed excursie met een excursie wagen, deze excursie voert u langs onze koeien, door de natuurgebieden, door het bos en langs de gewassen.
Hierbij wordt de rijke geschiedenis van het gebied vertelt en het huidige gebruik van het landgoed. Lees verder>>>


Veenkoloniaal Museum
Graag maken wij u attent op een tweetal tentoonstellingen die binnenkort in het Veenkoloniaal Museum Veendam gaan lopen. Bijzondere tentoonstellingen die naar ons idee vanwege het onderwerp de leden van Vrouwen van Nu zeker zullen aanspreken en zich uitstekend lenen voor een groepsbezoek aan het museum. Lees verder>>>

THORN HET WITTE STADJE  (Ned.)
Wie Thorn bezoekt waant zich in een ver verleden. Veel uit dit verleden is tot op heden gebleven. Op deze kleine ruimte staan 107 geregistreerde rijks monumenten. Daarom is Thorn tot een beschermd stadsgezicht verklaard. Lees verder>>>
Toertje Thorn, tel. 06-20838458.
zie ook  onze web-site:    www.toertjethorn.nl

Uniek en nieuw winkelconcept voor Haren en omstreken:
Kruid & Ambacht is een iniatief van Wolstudio Haren en Sintau Kruidengeneeskunde en gevestigd in een sfeervol pand aan de Rijksstraatweg 105 te Haren.

Deze nieuwe winkel biedt ook een podium voor ongeveer achttien creatieve, kunstzinnige en ambachtelijke ondernemers, in wisselende samenstelling. Daarnaast wordt er een scala aan workshops, cursussen en activiteiten aangebodenen. Soms zijn er kleinschalige proeverijen en op vrijdag is er altijd ‘thee en taart’.
(onze website). www.kruid-en-ambacht.nl  
Flyer voorkant>>>
Flyer achterkant>>>


Museumwoningen Arnhem
In Arnhem is de mogelijkheid om (gratis) museumwoningen te bezoeken. Graag breng ik dit onder de aandacht van de reiscommissies van de diverse afdelingen. 
Voor meer informatie verwijs ik u naar de
website www.museumwoningenarnhem.nl

Drents archief
Bent u weer op zoek naar een bijzonder, gezellig en uniek programma voor uw vereniging, collega’s of relaties? U bent opnieuw van harte welkom! In het Drents Archief in Assen beleeft u gegarandeerd een historische dag.
Lees verder>>>
Tingieterij Holland
Graag brengen wij u op de hoogte dat de provincie Noord-Holland vanaf 1 februari 2015 een ambachtelijke attractie rijker is. Tingieterij Holland is onderdeel van ons familiebedrijf wat in 1898 werd opgericht in Zwolle onder de naam H. Tollenaar. Lees verder>>>
Collectie Brands
Collectie Brands
Museum-Erfgoedcentrum-Rariteitenkabinet.
Lees verder>>>
Kerkmuseum Jannum
Zoekt u nog een sfeervolle bestemming voor een middagje weg? Lees verder>>>
Bezoek aan Royal Goedewagen 
Lees verder >>>
Hotel Restaurant Hof van Twente
Diverse groepsarrangementen zie onze website
Bezoek aan het museum Vosbergen in Eelde
Klik hier >>> voor meer informatie.