Via de mailbox van het provinciaal bestuur

De tips die binnenkomen via de mailbox van de secretaris van het provinciaal bestuur worden niet gecontroleerd.
______________________________________________

Verkooptentoonstelling van oud textiel

Vanaf 3 mei t/m 3 juli hangen we in en buiten De Oranjerie in Zeijen allerlei oud textiel aan de waslijn, naast ons assortiment brocante uit Engeland en allerlei bijzondere woonaccessoires. Nostalgische verkooptentoonstelling van oude boven- en onderkleding, bandjes en kant, grote sortering oude stoffen, schortjes, tafelkleden groot en klein, naaiaccessoires, mutsjes, oud geruit beddengoed, schoolhandwerkjes, oude kinderkleding, kinderschoentjes, naaigerei enz. Lees verder>>>
_______________________________________

Trianthella te Assen,

Na een lange Corona-pauze, waarin volksdansen niet mogelijk was, zijn we nu weer terug van weggeweest. We zijn druk aan het oefenen voor nieuwe optredens. 
Wij veronderstellen dat uw organisatie de agenda ook weer aan het vol plannen is.
Daarom brengen we hierbij de Dansgroep van Internationale Dansvereniging Trianthella te Assen bij u onder de aandacht. Lees verder>>>

Lezingen Caroline Verhoeven

Carolina Verhoeven is als oprichtster van Stichting Culinair Erfgoed Centrum nauw betrokken deze stichting is ontstaan uit een museum en kenniscentrum van Nederlands culinair erfgoed, en stelt zich als doel voor het nationale en internationale publiek een representatief overzicht van de eetcultuur in Nederland en geschiedenis vanaf de middeleeuwen te tonen. Het bewaren en beheren van culinair erfgoed met zijn tradities in de breedste zin van het woord.
Lees verder>>>>

Goedendag dames van Vrouwenvannu.

Wij zijn "VanAllusWat,"  een muziekensemble bestaande uit drie personen. We bespelen accordeon, gitaar en percussie. Het liefst spelen we akoestisch. Onze naam zegt het al: we spelen van alles: van Engels, Duits, Frans enz, maar ook Oudhollands, luisterliedjes, Kerst. Ook doen we op verzoek sketches. We hebben al een aantal optredens gehad bij Vrouwenvannu en de reacties waren enthousiast.

Hopelijk tot snel
Rita Post tel: 06-42764850

Vriendelijke  groet,
VanAllusWat

Het vertellen van verhalen geeft ons richting, inzicht en inspiratie.

Corona
Mijn beide dochters zijn geboren in China. We hebben een goed contact met de biologische ouders van onze jongste. Door hen wisten we al vroeg van het virus en hoe ernstig de situatie was. 
Lees verder>>>

Beste mensen,

Ook in het nieuwe jaar 2020 en 2021 geef ik weer een reeks lezingen over mijn leven bij de Saharaoui nomaden ,
een vergeten volk in de woestijn!
Wil je wat meer weten? Mail : afcmariam@yahoo.com
of bel: 0619036855.
Je kunt ook informeren hoe een van de vorige
lezingen is geweest( klik hier>>>)

Vriendelijke groet,
Mia Wiercx van Rhijn 

Beste lezer,

De st. Tuinen Mien Ruys kan ook voor uw afdeling een lezing verzorgen over de tuinen die Mien Ruys ontworpen heeft in Dedemsvaart.  Hieronder in het kort een impressie van de lezing:
Lees hier verder>>>

Mattheus Passion,

Wij zijn in 2017 met passie  begonnen met de uitleg van de Mattheus Passion van J.S. Bach in de 40-dagentijd. En we hebben gemerkt dat de luisteraars dit met veel enthousiasme hebben  ontvangen.
Lees verder>>>

Geachte mevrouw,

Hierbij wil ik graag  t.b.v. uw VVN jaarprogramma mijn lezing  “ Parels in de Oostzee “, t.w. de eilanden  Gotland met Fårö  en Stora Karlsö  onder uw aandacht brengen.

Heeft u belangstelling voor deze lezing, neem dan voor verdere informatie contact op  met

Barend Peuscher
Borgercompagnie 4
9611 TB Sappemeer
0598-399449 - 0625332817 peuschertop@gmail.com
Lees verder>>>

Mijn naam is Rita Post en ik zing in een groepje van drie personen. We noemen ons Vannalluswat. We hebben een accordeon en gitaar en zang. We hebben twee keer opgetreden bij de Zonnebloem en een aantal keren in bejaardencentra. Vorig zomer  en met Kerst  hebben we gezongen bij de Zonnebloem in Emmen. We zingen zoals we heten....van alles wat..liedjes van vroeger, luisterliedjes en wat de mensen graag willen horen...we kunnen ons programma aanpassen, eventueel nog met een stukje cabaret...We vinden het erg leuk om op te treden. 

Met vriendelijk groet. 
Rita Post- Hogenbirk - Willie Prummel - Gerard Broere (Vannalluswat)
E.mail  janenritapost@ziggo.nl 
Tel. 0528 273813
Mobiel. 06 42764850

Beste Vrouwen van Nu,
Bijna 1 op elke 8 vrouwen krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Vaak is operatief ingrijpen noodzakelijk. Na een gehele of gedeeltelijke amputatie van de borst(en) wordt vaak gekozen voor een uitwendige borstprothese.
Lees verder>>>

Beste vrouwen van nu Drenthe, wij kunnen voor u een muzikale gezellige afwisselende avond verzorgen! Bent u nieuwsgierig naar ons? Neem dan snel contact op met:
Gezina Jonkers tel: 06-36313184 of mail naar info@dwarzz.nl. Graag tot ziens Glimlach 

Klik hier voor de flyer>>>

Rembrandt in De Jordaan.

Op originele wijze stelt deze lezing Rembrandt de kunstenaar, zijn kunst en de maatschappij aan de orde en schetst het sociale landschap van de laatste 10 jaar van zijn leven. Zoals Joost van den Vondel, een tijdgenoot van Rembrandt, al zei: Lees verder>>>

Lezing getiteld "Biodiversiteit op Madagaskar".

Begin dit jaar mocht ik u als wereldreiziger attent maken op mijn nieuwe lezingen-programma voor komend winterseizoen.

Al bijna 20 organisaties hebben naar aanleiding van mijn mailtje een lezing over mijn wereldreizen gepland voor komend seizoen, er is nu nog plaats voor drie tot vijf lezingen. Lees verder>>>

Persoonlijk verhaal van een vluchteling,

We vormen vaak onze mening over vluchtelingen door wat we tegenkomen in het nieuws en op internet. Maar welke mensen zitten er achter al deze berichten? Lees verder>>>

LEZING

Ik ben Annelies Kok, woonachtig in Zwiggelte. Na de beëindiging van mijn beroep als fysiotherapeut ben ik gaan schrijven, met mijn debuutroman White man, niet doen! als resultaat.

In november 2017 is dit boek verschenen. Deze roman speelt zich af gedurende de jaren tachtig van de vorige eeuw in Nigeria. Ik heb daar in die periode een aantal jaren gewoond, toen ik mijn man vergezelde die daar voor Shell werkte in de olie-industrie in de Niger-Delta.
Lees verder>>>

Beste ​afdeling Drenthe Vrouwen van NU,
LEZING en/of WORKSHOP

Wellicht is het onderwerp EMOTIES interessant voor de leden van Vrouwen van NU. Het is mijn levenslange onderwerp, zoek en vindtocht. En het omgaan met emoties gaat natuurlijk iedereen aan. Aanleiding dat ik nu mail is het uitkomen in november 2017 van mijn tweede boek over emoties. Ik ben trots op het resultaat en hoop dat ik je nieuwsgierig en enthousiast heb weten te maken om aandacht te geven aan het boek d.m.v. een boekbespreking of aan het onderwerp emoties d.m.v. een lezing of workshop. 
Lees verder>>>

Met hartelijke groet,
Marja Postema
www.omgaanmetemoties.nl
E: motiverendleiderschap@outlook.com
M:06 49958145

Op zoek naar invulling van een afdelingsavond?
GERDINA UUT ECHTEN
Diverse thema’s met een powerpoint presentatie kan ik bij uw vereniging komen presenteren: een passieverhaal, een verhaal over vier seizoenen, ook in de streektaal of een kerstprogramma.
Verder is het geven van een workshop een mogelijkheid
Als doel van een fietstocht of jaarlijks uitje kan ik groepen tot ongeveer 20 personen op ons erf ontvangen en u rondleiden langs geurende kleuren, een poëtische wandeling door boomgaard en wijngaard. Hierbij kunt u buiten een kopje koffie of thee gebruiken en is er de mogelijkheid om kaarten, jam, bundeltjes en andere poëziedingetjes te kopen. 
Klik hier voor verdere informatie>>>

Beste VROUWEN VAN NU,

Mijn naam is Saskia Koers en heb een eigen praktijk voor orthomoleculaire therapie in Blauwestad.
Wat betekent orthomoleculaire therapie? Ortho is grieks en betekent juist, goed. En moleculair gaat over de moleculen. De therapie gaat over het tot je nemen van de juiste moleculen die het lichaam optimaal ondersteunen. Dus de juiste voeding.
Het belang van gezond eten zal u niet ontgaan zijn, er wordt heel veel over gesproken. Zoveel dat men door de bomen het bos niet meer ziet.

Graag zou ik dan ook een keer een lezing willen geven over het wat en waarom van de juiste voeding.
Neem gerust een kijkje op mijn website
Hartelijke groet,
Saskia Koers
Tel.: 06-15 30 60 75
www.saskiakoers.nl

Geacht bestuur/secr.,

Reeds eerder mocht ik voor uw organisatie/vereniging met veel genoegen een lezing over mijn wereldreizen verzorgen.

Voor komend seizoen (2018/2019) heb ik enkele nieuwe lezingen toegevoegd aan mijn programma, dat geheel vernieuwd is (Keynote/Spotlight), zodat de foto's nog mooier kunnen worden gepresenteerd met mijn eigen apparatuur, alleen een projectiescherm ter plekke is voldoende. Lees verder>>>

Tuinen van Mien Ruys

Een lezing van ongeveer 1,5 uur waar wij vertellen over de tuinen van Mien Ruys uit Dedemsvaart. 
Lees verder>>>

Dansgroep Trianthella. 

Als u iets te vieren heeft of op een andere manier een gezellige avond/middag wilt organiseren, kunnen wij zorgen voor een kleurrijke, gevarieerde invulling daarvan. We brengen dansen uit diverse landen en dansen daarbij in de kostuums uit die landen. Lees verder>>>

Lezing: Op reis met een ezel

Margo Huggers uit Zwolle (54) besloot een aantal jaren geleden een ezel te kopen om te kunnen reizen op de eenvoudigste en meest traditionele manier ter wereld: lopend, terwijl de ezel de bagage draagt. Zomer 2012 heeft ze samen met haar ezel een trektocht gemaakt van 4 maanden. Ze zijn vanuit Ommen vertrokken en hebben 1500 km samen gelopen tot in Zuid-Frankrijk. 
Lees verder>>>

Beste Vrouwen van Nu,

'Mijn leven, ik kan er wel een boek over schrijven.' Gaat die gedachte weleens door uw hoofd, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan bent u niet de enige. Veel vrouwen dromen ervan om (een gedeelte van) hun levensverhaal op te tekenen. Voor zichzelf, voor hun kinderen en kleinkinderen, of als ervaringsdeskundige om lotgenoten te helpen. Ze zetten die droom meestal niet door, vanwege: LEES VERDER>>>

De klimaatverandering, een lezing bij SteedsWeer meteopresentaties
Er is veel te doen over de verandering van het klimaat. In Nederland, maar ook wereldwijd. Wat betekent dat voor ons, nu en in de toekomst? In deze presentatie wordt dit begrijpelijk en helder gemaakt, met concrete voorbeelden in een aantrekkelijk Powerpoint-presentatie.
Lees verder>>>

 

Bonbons maken.
Op verzoek is er sinds kort de mogelijkheid om een workshop "gezonde bonbons maken" bij Bon Bon Gina  OP LOCATIE  te reserveren. Lees verder>>>

Reis naar de Spaanse Burgeroorlog,
Een verhaal uit een oorlog die vergeten dreigt te wordenHet verhaal gaat over geschiedenis. Het is een bijzonder verhaal, ten eerste omdat het een waargebeurd verhaal is, ten tweede omdat de persoon waar het over gaat er een dagboek over bijhield en als laatste, dat was mijn grootvader. Wat het verhaal verder nog specialer maakt, isdat er over deze kant van Nederlandse betrokkenheid bij de Spaanse Burgeroorlog nauwelijks iets bekend was - dat wil zeggen, tot heden.
Lees verder>>> 
Beste Vrouwen van Nu,
Veel vrouwen krijgen in hun leven helaas te maken met borstkanker, of zelf of bij een naaste. Omdat wij merken dat er onder vrouwen ontzettend veel vragen leven over dit onderwerp, vertellen wij u graag meer over borstkanker en alles wat daar mee te maken heeft.
Lees verder>>>
 

Ik ben Gerda Marsman en ik mag bij verschillende afdelingen van vrouwen van nu lezingen geven over mijn fietstochten in mijn eentje over de wereld. Nu is mijn adres al een tijdje veranderd maar dat is toch bij alle afdelingen nog niet goed overgekomen dus daarom even op deze manier mijn naam en adres zodat ik weer makkelijk te bereiken ben voor iedereen.

Gerda Marsman
Tunnelweg 5a 7448 RV Haarle
Tel: 06-81543004
Email: gerda.marsman@icloud.com
Met vriendelijke groet,
Gerda Marsman

Tom Liefde leven na je dood
geleefd, geschreven en uitgegeven door Désirée Hessing
Programma-aanbod voor groepen/ verenigingen
Lees verder>>>

Na lezingen over de zwaluwen ben ik vorig jaar begonnen met  een uitleg over de  Mattheus Passion  van J.S. Bach. In de inleiding vertel ik over het leven van Bach. Daarna ga ik met  een fluitiste door de hoogtepunten van de M.P. Zelf speel ik die  dan op de piano. Daarnaast geef ik uitleg  bij de verschillende passages.  Ook  mogen de  luisteraars zes  koralen uit de  M.P. meezingen. Het wordt  een leerzame en inspirerende avond of middag.  
Als  u belangstelling hebt kunt u mij  mailen of bellen:
0631934267  of  0522-261879.

P.S.  Het zou fijn zijn als  er een piano  aanwezig is.
In afwachting op uw  reactie  een hartelijke groet van,
Hendrik Snel
Wilhelminapark 2, 7941 GM , Meppel.

Dag Vrouwen van Nu,

Al enkele jaren verzorgen Tuinen Mien Ruys uit Dedemsvaart in de winter lezingen o.a. bij Vrouwen van Nu.
Afgelopen seizoen hebben wij ook enkelen Vrouwen van Nu groepen mogen bezoeken. Voor deze winter hebben wij nog geen uitnodiging ontvangen en daarom stuur ik u deze mail om de Tuinen Mien Ruys bij u onder de aandacht te brengen.

De tuinen in Dedemsvaart zijn het levenswerk van Mien Ruys, een van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw. Lees verder>>>

Mijn naam is Nico de Vries uit Sellingen en ik ben 40 jaar boswachter geweest in Westerwolde provincie Groningen en nu met pensioen. Tijden veranderen zo ook de natuur en dat is dan ook de reden dat ik sinds kort weer lezingen geef d.m.v. een powerpoint presentatie over Westerwolde en...... de Fauna van Rottum.  Lees verder>>>

 

Lezing uitvaart,
 We leven in een maatschappij waarin heel veel gebeurd en de wereld is op veel fronten veranderd. Heeft u al eens aandacht aan afscheid nemen besteed? Lees verder>>>
Akkie de Jong en Bjorn Schmitz 
info@akkiedejong.nl

 

LOPEN OP HOUT – lezing van het Internationaal Klompenmuseum uit Eelde Lees verder>>>
Inhoud presentatie. Lees verder>>>

Hallo Vrouwen Van Nu,
Graag stel ik mij even aan u voor. Mijn naam is Froukje.
Schilderen en zingen/acteren zijn mijn grootste hobby's.
Zingen is iets wat ik al mijn hele leven en sinds een aantal jaren treed ik ook echt op. Dat is wat ik het liefste doe, zingen voor mensen, mensen raken met de liedjes die ik zing. Zo heb ik al 2x bij de Vrouwen van Nu Odoorn en 1x bij de Vrouwen van Nu Vledder met veel succes een kerstoptreden mogen geven.
Lees verder>>>

Duo Peter & Anja,
Wij willen u langs deze weg informeren over wie wij zijn en wat we doen. Lees verder>>>
Zie onze digitale folder>>>

Mijn naam is Gea Pool en geef lezingen en workshops
Ik ben natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in bloesemtherapie. www.bloesempraktijkitblommewyfke.frl
facebook: It Blommwyfke

Beste Vrouwen van Nu Drenthe, Sinds enkele jaren geef ik lezingen over de Oriëntaalse dans ( buikdansen ) voor allerlei groepen Lees verder>>>Samiera Buikdanseres, Handlezeres, Waarzegster
050-5261465 / 06 53189755
www.samiera.nl 
www.facebook.com/BuikdanseresSamiera

Lezingen,
In mei en juni 2016 is er de mogelijkheid tot het organiseren van twee boeiende presentaties rondom het thema ‘Vrouwen in China’.  Lees verder>>>

Ik ben Regina Ederveen, professioneel harpiste, geschoold aan het conservatorium van Utrecht, met veel ervaring. klik hier voor meer informatie.

 

 

Gewichtsconsulente Gerda
Mijn naam is Gerda Haan ik ben gediplomeerd voeding- gewichtsconsulent en aangemeld bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland(BGN) Lees verder>>>

Drents muziekprogramma,
Ballads2 heeft samen met Suze Sanders een programma gemaakt. Het is een Drents programma, waarin Suze Sanders de mensen meeneemt op een korte reis door haar leven.de naam Ballads2.  Voor meer informatie Lees verder>>> 

Workshop, schilderen door Bertha de Lange.
Er wordt gewerkt met acrylverf. Voor de beginnelingen is het in eerste instantie alleen maar belangrijk te ervaren hoe de verf voelt en hoe je het aanbrengt. Voor meer informatie mail naar berthadelange@live.nl
Voorbeelden Lees verder>>> en  Foto's>>>

Afgelopen 15 jaar heb ik ruim 300 lezingen gegeven in Groningen, Friesland en Drenthe aan de hand van foto's/dia's gemaakt tijdens mijn wereldreizen. www.arnoldpilon.nl  Lees verder>>
Johanna Hoekstra - professional organizer
ik geef diverse workshops die met mijn beroep te maken hebben. Een van de workshops is bijvoorbeeld "Opruimen doe je zo".
W www.it-oersicht.nl
E   johanna@it-oersicht.nl
F   www.facebook.com/itoersicht
T 06-46104961

Bijgaand treft u meer informatie aan met betrekking tot
een kosteloze lezing over borstgezondheid bij de lokale afdelingen.Folder>>>>  en hier vindt u meer Informatie over de lezing

Aan de afdelingen van Vrouwen van Nu.
Al sinds 2006 verzorgt pianist/filmer Klaas Bakker optredens met zijn programma’s waarin live gespeelde klassieke muziek rond een bepaald thema wordt gecombineerd met door hemzelf opgenomen en gemonteerde filmbeelden. Lees verder>>>
Zie folder>>>

Dansgroep Trianthella
Wij staan er ook dit jaar weer klaar voor om spetterende optredens te verzorgen met ons repertoire . Daarom wil ik u wijzen op de bijgevoegde folder. Lees verder>>> 
Helaas is onze website tijdelijk uit de lucht, maar via donk.thom@home.nl en 0591-858563
(Gerda van Donk, zakelijk leidster) kunt u nadere informatie inwinnen. 

Muzikale lezing 'Lili Marleen,
Iedereen kent het lied "Lili Marleen". Maar wist u ook dat dit
wereldberoemde soldatenlied wellicht opgedragen is aan een nichtje van Sigmund Freud, een joods meisje dus? Leesverder>>> 
Bijgaand en op mijn website vindt u informatie. www.theaterineziatief.nl

Aangenaam.
Mijn naam is Inge Kamperman. Ik ben cum laude afgestudeerd aan de opleiding Chinese Taal en Communicatie. Deze hbo-opleiding heb ik met veel plezier gevolgd in het pittoreske Maastricht aan de Hogeschool Zuyd. Mijn studie motiveerde me om me helemaal onder te dompelen in de Chinese taal en cultuur. Lees verder>>>
Diverse lezingen
Overzicht van het lezingenaanbod van Lia Kok en Ben van Bokhoven Lees verder>>>
Workshop
Een workshop bij Silleke is altijd creatief bezig zijn,gezellig en betaalbaar. Er zijn diverse mogelijkhedenvoor een gezellige ochtend, middag of avond. Ook in hetweekend! Lees verder>>>
Kijk maar eens op www.silleke.nl 
Voorlichtingsavond over spataderen en/of aambeien,
Wij zijn de Braamkliniek uit Assen. We zijn een ZBC (zelfstandig behandelcentrum) en zijn gespecialiseerd in het behandelen van spataderen, aambeien en andere kleine chirurgische ingrepen onder plaatselijke verdoving. Lees verder>>>
Vereniging Bartiméus Sonneheerdt,
Graag zou ik mijzelf willen aanbieden voor het verzorgen van een presentatie voor de ledenavonden van uw plaatselijke/provinciale afdeling binnen de provincies Drenthe, Overijssel en Flevoland. lees verder>>>
Lezing Drentse natuur, Enkele malen per jaar verzorg ik voor de afd. van Vrouwen van Nu in Drenthe een lezing over de natuur in Drenthe, zoals paddenstoelen, Lees verder>>>
LEZING Saskia Paërl:  ‘Samen spelen’.
Dans en zangtechniek is goed voor iedereen. Acteren helpt om ingrijpende gebeurtenissen  Lees verder>>>
Elena Bronikova
Lezing over geboorteland Siberië.                               
lees verder...
Geluidstechnicus Ruud Lieshout 
vertelt over zijn werk met bekende Nederlandse zangers en zangeressen. lees verder...
Lezing  door Trudy Kunz  “Kroniek van een bange liefde” Afgelopen februari, stond er een stuk over mijn boek “Kroniek van een bange liefde” in het magazine van Vrouwen van Nu. Lees verder>>>

Jelte van der Kooi (Odoorn, 1965) 
Is schrijver en verteller   Lees verder>>>

Presentaties over de groentetuin. lees verder>>>
affiche
Spreker(sters) voor afdelingen
Over Palestine and Israël Lees verder>>> 
Anke Albring lezing over Financiën en Fietsreizen
Wat wil en kan ik de Vrouwen van Nu bieden ?? Voor meer informatie Lees verder>>> 
Voorstelling over de Klezmer muziek 
Een voorstelling over de Klezmer muziek. Klezmer muziek staat de laatste jaren meer en meer in de belangstelling. Voor meer informatie klik hier >>>
Groot verzet tegen Kanker 
De afdeling Echten heeft een zeer interessante en mooie avond gehad met de heren van de Stichting Mont Ventoux. Voor meer informatie zie: www.stichtingmontventoux.nl
Presentatie met hond over geleidehonden
 knfg-geleidehonden
Gezellige middag of avond:
De meidenkist van Cees Prinsen
http://vrouwenvannu.nl/drenthe/laat-de-meidenkist-komen-voor-een-gezellige-middag-avond
Boek:
http://vrouwenvannu.nl/drenthe/wie-gevonden-wil-worden-door-arno-bohlmeijer

 Naar boven>>>

Extra informatie