Commissie Vrouwenstreken

 

De Commissie Vrouwenstreken bestaat uit: 

* Aly Klaren  - secretaris / vice-voorzitter 
  ​tel. 06 15481149   vrouwenstrekendrenthe@gmail.com
* Beatrix Copier
* Mary Noordman

* Toegevoegd PB-lid - Janny van Goor

Inspireren, creëren en leren

Dat is wat Vrouwenstreken voor ogen heeft als zij haar creatieve activiteiten bedenkt en organiseert.

De workshops -vier per jaar- zijn altijd heel gezellig en er worden prachtige werkstukken gemaakt, steeds in een andere techniek. Dus heel leerzaam.

Samen creatief bezig zijn inspireert en we mogen ons dan ook verheugen in een vaste kern van deelnemers. Kom eens meedoen, je bent van harte welkom. Niet creatief? We dagen je uit met de zin: “Je begint en je vindt…”

.VERSLAG REALISTISCH FIJN SCHILDEREN 10 MAART 2020

De oproep om ook eens met olieverf te schilderen was niet aan dovenmansoren gericht. 14 Dames meldden zich aan om het ‘fijn schilderen’ eens te proberen. Verwachtingsvol keken ze naar het kleine paneeltje waar twee kersen op moesten komen én naar de twee ‘juffen’.

Stap-voor-stap werden de deelnemers meegenomen in het proces om te schilderen volgens de methode van de oude meesters. Héél voorzichtig kwamen de kersjes tot stand. En tot ieders verbazing waren ze allemaal prachtig, getuige de foto.

De uitspraak van Pippi Langkous “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan” werd volledig waargemaakt!

Bij de commissie bekende eerdere deelnemers en geïnteresseerden ontvangen een uitnodiging per e-mail. Wil je ook een uitnodiging ontvangen, mail dan naar vrouwenstrekendrenthe@gmail.com.

===========================================
Programma 2019 verslagen en foto's

WORKSHOP “Tulpen schilderen” (2109)
Met deze mooie dagen krijg je zin in het voorjaar! Naast de krokussen in de tuin zien we ook al veel tulpen in de winkel. Dáár gaan we wat mee doen.

Joke Veltman gaat ons enthousiasmeren en stimuleren om een schilderij te maken waarbij tulpen de inspiratiebron vormen. Verslag met foto's >>>

Verslagen 2018
18 april 
Schilderen in de stijl van Hundertwasser bij Marion Mencke in Noord-Sleen
Foto's>>>
13 februari 'Potret tekenen"
Verslag>>>
Foto's>>>