Donderen en omgeving wandeldag

Wandeltocht van de Vrouwen van Nu 8 augustus 2019

Afgelopen donderdag was bij ons in Donderen de maandelijkse provinciale wandeltocht van de Vrouwen van Nu. Dit fenomeen bestaat al ruim 10 jaar en is uitgegroeid tot een groot succes. Als je de tocht wil organiseren moet je dat al bijna twee jaar tevoren aangeven, zoveel animo is hiervoor.

In 2009 werd voorgesteld een wandeltocht te houden voor de Vrouwen van Nu in de provincie Drenthe en dan elke tweede donderdag van de maand in een andere plaats. Gelijk al in dat jaar hebben wij ons aangemeld om dit te willen organiseren vanuit Donderen. We hebben het daarna  vanuit Bunne gedaan, nogmaals  vanuit Donderen en vanuit Bunne en nu dus voor de vijfde keer.

Het aantal vrouwen dat meeloopt nam gestadig toe.  We rekenden op ca. 200 vrouwen  en dat werden er  uiteindelijk 197 en dat in vakantietijd, een goed resultaat! Er zijn wel maanden dat er meer dan 300 vrouwen meelopen. Ze komen overal uit de provincie vandaan en ook wel vanuit Overijssel en Groningen. 

We gaan zelf ook meestal met een groepje op pad om mee te doen, het is behalve een sportief gebeuren ook altijd heel gezellig. Je treft vaak dezelfde vrouwen en hebt op die manier leuke contacten en komt op de mooiste plekjes in Drenthe.

Ons wandelgroepje heeft de route uitgezet van 8 en 12 kilometer, richting het Noordsche Veld waar een korte pauze met versnapering werd ingelast  en verder alles geregeld wat nodig was voor deze dag, zoals routebeschrijvingen, plaatsen van pijltjes, afspraak met Staatsbosbeheer, etc. We waren heel  blij met de bijdrage van de sponsoren: Coöp. in Vries, Bakkerij  Dunnewind in Eelde/Paterswolde en de Boermarke van Donderen. 

Eetcafé Hoving was het punt van samenkomst waar men na  aanmelding (vooraf wordt opgave gevraagd aan de diverse afdelingen, om te weten wat nodig is) een kop koffie met cake of koek kon nuttigen en dan op pad. Bij terugkomst was er een kop  soep met een broodje. 

We kregen veel complimenten voor de prachtige route en de heerlijke soep, wat we natuurlijk hebben doorgegeven aan Jan & Harma, café Hoving (zij hadden het prima voor elkaar). Het mooie weer was een cadeautje. Daarna ging ieder weer huiswaarts op de fiets of met de auto.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde wandeldag en 12 september 2019 is de wandeling in Assen.