Culinaire wandeling 2017

Wat is er weer gezellig gewandeld, gekletst en gegeten. Drie dorpsbewoners op ’t End van Den Hout hadden hun schuur beschikbaar gesteld om 42 wandelende dames te ontvangen. De aftrap en het einde waren bij Christiaan van Ginneken. Kees de Jong vond het heel gezellig dat al die dames daar op de strobalen gezellig hun soepje op zaten te eten en bij Rina Kuijpers was er zelfs een feesttent opgezet om de dames te kunnen laten genieten van wel drie verschillende hoofdgerechten. Kortom alle buiken waren weer goed gevuld.

Aan diëtiste Renate van Riet (https://www.facebook.com/dietistenpraktijkrenatevanriet), die een maand eerder van alles had verteld over goed eten, was gevraagd om ons menu eens te bestuderen. Op humoristische wijze wist zij elk gerecht zo te beschrijven, dat de nadruk op de gezonde ingrediënten lag. Zo zei ze bijvoorbeeld over het nagerecht ananas-bavarois:

“Fijn dat er ananas bij zit, dan kan ik er nog wat positiefs over zeggen. Vitamine C is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Uiteraard wel erg lekker in combinatie met bavarois! Eet smakelijk.”

Meer foto's kunt u vinden op onze Facebookpagina