11 september 2018

Afdelingsavond 11 september

Margo Huggers verzorgde deze keer de afdelingsavond met een lezing over haar trektocht met de ezel. Na wat technische problemen met de apparatuur, die door personeel van De Baron uitstekend werden opgelost, nam Margo ons via een diapresentatie mee met haar tochten met de ezel. Na een mooie wandelvakantie met muilezels in Marokko kwam ze op het idee om een eigen ezel te kopen en te trainen in het lopen van lange afstanden. In 2012 liep ze samen met ezel Frits naar Zuid-Frankrijk en in 2015 een tocht door de Eifel. Helaas is Frits na een ernstige longontsteking in juni 2016 overleden.

Momenteel heeft Margo 4 ezels: Ravel, Rosemunde, Freddie en Docus. Vooral met Ravel maakt ze lange wandeltochten. Ravel, 300 kg wegend en met een schofthoogte van 1.30m dwingt respect af. Maar deze reus is een enorme goedzak en heeft een heerlijk vlot wandeltempo. Deze ruin of oen, wat een gecastreerde ezel betekent, is een Pyreneese ras-ezel. Pyreneese ezels zijn altijd donkerbruin-zwart met mooie lichte kringen om de ogen. Margo vertelt deze avond over haar lange tocht naar Zuid-Frankrijk en de kortere tochten in Duitsland, België en Luxemburg.

Margo kiest haar routes volgens een lange afstandspad uit een wandelboekje. Zomaar doelloos gaan lopen vindt ze heel vermoeiend omdat ze dan bij elk kruispunt en splitsing van wegen een keuze moet maken. Ze kan dan kiezen voor het mooiste weggetje, maar dat kan doorlopen, maar ook doodlopen. Als ze op een dag genoeg gelopen hebben zoeken ze een plekje in een wei bij een dorp en soms op een camping. Overal waar Margo komt heeft ze belangstelling en krijgt de ezel wortels of iets anders lekkers en ook vaak wordt Margo uitgenodigd bij mensen thuis mee te eten. Margo en haar ezel slapen altijd bij elkaar in de buurt, Margo in een tentje en de ezel onder een zeil of in een stal. Zou Margo bijvoorbeeld gaan overnachten in een hotel breekt de ezel uit omdat hij haar gaat zoeken Ezels zijn heel lieve, slimme, sterke en trouwe dieren.

Onder de naam Margometezel verzorgt Margo wandelingen en workshop, met als doel te genieten, te leren en het maken van verbinding met jezelf, de dieren en de natuur.

Vanaf startpunt De Schellerhoeve in Zwolle kan gewandeld worden met ezels, van een wandeling van een paar uur tot een trektocht van een week, geschikt voor jong en oud. Enthousiast geworden?  Kijk op de website voor het boeken van een wandeling met een ezel. De ezels van Margo gaan graag met je mee en staan te popelen bij het hekje

90 dames hebben deze avond genoten van de lezing van Margo.