WELKOM OP DE WEBSITE van Vrouwen van Nu, afd. DALEN

Vrouwen van Nu, afdeling Dalen is één van de lokale afdelingen van de provincie Drenthe. Zij zijn beide onderdeel van de landelijke vereniging Vrouwen van Nu, Nederlands grootste vrouwenorganisatie.

Secretaris/Contactpersoon  is Anna Winters. 

De afdeling in Dalen werd opgericht op 26 januari 1936 als onderdeel van de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen, opgericht in 1930.

Na een aantal tussentijdse naamswijzigingen werd in 2012 in het dagelijks gebruik de naam Vrouwen van Nu ingevoerd en de huisstijl aangepast.

Vrouwen van Nu, afdeling Dalen is een actieve, gezellige vereniging met tal van activiteiten. Zij organiseert diverse cursussen, bijeenkomsten, trainingen, workshops, lezingen en uitstapjes voor leden binnen de afdeling. Vrouwen delen verschillende hobby’s met elkaar in zgn. interessegroepen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te komen maken en vrijblijvend een bijeenkomst te bezoeken. U zult zich snel thuis voelen. 

Bijna alle ongeveer 150 leden wonen in Dalen.
Dalen, gelegen tussen de molens, is een mooi uniek dorp met een kerk, een openbare school, het verenigingsgebouw De Spinde, het Hervormd Centrum De Weme en vele winkels en horeca-gelegenheden in een compact, gezellig centrum.

De vereniging heeft in het verleden samen met andere plaatselijke organisaties actie gevoerd en maatschappelijke successen behaald:

- oprichting kleuterschool
- oprichting bibliotheek
- behoud treinstop Dalen
- steun aan de glasbakacties
- reflecterende huisnummers
(geplaatst in het buitengebied om de bereikbaarheid voor artsen, politie en brandweer te verbeteren)

De vereniging staat open voor vrouwen van alle gezindten en onthoudt zich van elke partijpolitiek. 

naar boven