25 augustus 2021

Wandeluitje 2021  Sallandse Heuvelrug

Na 1 jaar corona, lockdown etc. konden we dit jaar dan toch met het wandelclubje van de maandagochtend op stap.We konden weer het busje huren en dus ging Marty kijken wat een leuk uitstapje kan worden. Je kan dat goed aan haar overlaten.

De datum werd geprikt, Marty bestudeerde enkele wandelingen en uiteraard ook de plekjes voor de inwendige mens.Al gauw had ze het voor elkaar:

25 augustus en de reis gaat…… naar de Sallandse Heuvelrug

En daar gingen we dan. De opstap om 7.45 bij de Koel en vertrekken. Uiteraard weer heerlijk in de bus (wel met mondkapje), lekker laten rijden.

Aangekomen bij Nijverdal gingen we eerst heerlijk genieten van de koffie met de cake. Alles was nog dicht, dus dit was meegenomen.

En toen op pad. Het was prachtig weer. Eerst nog wat kil maar al gauw kwam de zon erbij en werd  het zelfs  warm. De wandeling ging helemaal door de prachtige bloeiende heidenvelden. Het was schitterend, wat een wandeling en volop genieten. En wat een uitzichten. Het ging regelmatig wat omhoog dus je moest soms wel wat klimmen. Maar voor onze geoefende wandelaars was dat geen enkel punt. Heerlijk lopen soms even stil staan en genieten en zo kwamen we al gauw (na zo’n 8 kilometer) bij het punt waar Barth met de bus stond om ons te voorzien van wat drinken en eten. Ook dit was weer verzorgd door Marty. Het liet ons goed smaken en iedereen was nog ondersteboven van de pracht die we zagen. Ook het weer was geweldig.

Ja en toen weer verder. Een groot deel van het laatste stuk ging over het Pieterpad dus hele smalle weggetjes en over de boomstronken en wat klimmen en dalen. Oude stuwwallen. Maar iedereen ging heerlijk verder. Grietje met haar 87 jaren wandelde er stevig op los. Ons voorbeeld om zo lang mogelijk bij de wandelclub te blijven.

En dan na 12 kilometer waren we weer bij het begin.  Nog even voor een aantal een plaspauze en toen weer in de bus richting. Het Landgoed Schuilenburg.

Daar zouden we de lunch gebruiken en na afloop diskgolven. Voor iedereen was dit nieuw, maar het was hilarisch en leuk. De lunch hebben we wel binnen gedaan want de wind was toch wel wat koud. Na het diskgolven kleedden een aantal dames zich om en vertrokken we naar Ommen.

Hier een leuk terras opgezocht aan het water en heerlijk van een drankje genoten.

Tegen 17.15 even door het stadje gelopen (winkels gingen al sluiten) dus wat slenteren en toen naar Tante Pos, de brasserie. Ook hier maar besloten dat we ons dinertje maar binnen gingen doen. Het was een voormalig postkantoor en het zag er reuze gezellig uit. Maar wat nog belangrijkere was: het eten was ook geweldig. We lieten ons dit goed smaken. En dan …..ja aan alles komt een eind dus weer terug naar de bus.

Barth heeft ons allemaal thuis afgezet en we kunnen dus terugkijken op een zeer geslaagd reisje.

Dit gaan we volgend jaar zeker weer doen.

En wat is Nederland toch prachtig. Vorige keer de Utrechtse heuvelrug nu de Sallandse en elke maandag de Drentse.

En wat geniet je juist van wandelen in de natuur, je zit er zo lekker in.

Groetjes van de wandelclub: Grietje, Lyda, Wilma, Trineke, Trijntje, Marty, Piety en Marion.

foto's>>